Ελλάδα

Νέο έκτακτο επικαιροποιημένο δελτίο της ΕΜΥ για την πορεία της κακοκαιρίας Elias

Υποχωρούν τα φαινόμενα από σήμερα το απόγευμα - Ποιες περιοχές παραμένουν στο επίκεντρο

Elias Κακοκαιρία, Θεσσαλία,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Από σήμερα το απόγευμα αναμένεται να εξασθενήσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα της κακοκαιρίας Elias που εξακολουθεί να προκαλεί σοβαρά προβλήματα σε πάρα πολλές περιοχές της Ελλάδας, με πλημμύρες κατοικιών και καλλιεργειών, κατολισθήσεις δρόμων και διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος.

Σύμφωνα με το νέο έκτακτο επικαιροποιημένο δελτίο της ΕΜΥ, η κακοκαιρία θα υποχωρήσει από το απόγευμα της Πέμπτης (28-09-2023), ωστόσο οι βροχές σε κάποιες περιοχές θα συνεχίσουν να δημιουργούν προβλήματα.

Μεγάλα ύψη βροχής αναμένεται να εκδηλωθούν στην Μαγνησία, τις Σποράδε, την Εύβοια, την Φθιώτιδα, την Φωκίδα, την Βοιωτία, ενώ βροχές αναμένεται να σημειωθούν και σε αρκετές περιοχές της Αττικής.

Στο τελευταίο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρικών φαινομένων που εκδόθηκε τη νύχτα αναφέρει:

«Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε στις 25-09-2023/0100 επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Το σύστημα κακοκαιρίας Elias θα εξακολουθήσει να επηρεάζει περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Πιο αναλυτικά:

Σήμερα Πέμπτη (28-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες στη Μαγνησία, τις Σποράδες, την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια), τη Φθιώτιδα, τη Φωκίδα και τη Βοιωτία (κυρίως τη δυτική και βόρεια). Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Τα έκτακτα δελτία της ΕΜΥ ανανεώνονται ανά δωδεκάωρο και για περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού ανατρέξτε στα τακτικά δελτία καιρού και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).

Δείτε επίσης