Ελλάδα

Στέφανος Κασσελάκης: Θα ντυθεί στα... χακί και θα πάει στρατό; -Τι προβλέπει ο νόμος

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως μόνιμος κάτοικος εξωτερικού δεν έχει υπηρετήσει τη θητεία του

Στέφανος Κασσελάκης
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ως μόνιμος κάτοικος εξωτερικού ο Στέφανος Κασσελάκης δεν είχε πάει στο στρατό και δικαιούτο να έρχεται στην Ελλάδα για το χρονικό διάστημα που προβλέπει ο νόμος, δηλαδή έως 6 μήνες.

Το ζήτημα της στρατιωτικής θητείας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης το τελευταίο διάστημα, με πολλούς να αναρωτιούνται τι προβλέπει η νομοθεσία για την περίπτωσή του.

Τι ισχύει με τη στρατιωτική θητεία του Στέφανου Κασσελάκη

- Εφόσον δεν έχει συμπληρώσει το 45ο έτος της ηλικίας του, και πλέον έχει επιστρέψει στη χώρα μας, τότε αυτομάτως «αναβιώνουν» πλήρως οι στρατιωτικές του υποχρεώσεις. Τι σημαίνει όμως αυτό στην πράξη;

- Εφόσον ο νέος πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι άνω των 35 ετών (σ.σ.: έχει γεννηθεί στις 29 Μαρτίου 1988), έχει το δικαίωμα να κάνει μειωμένη θητεία έξι μηνών.

- Για τον ίδιο λόγο (σ.σ.: είναι άνω των 35 ετών) έχει το δικαίωμα, εκ του νόμου, αν θέλει, να υπηρετήσει 20 ημέρες και να εξαγοράσει το υπόλοιπο της θητείας του, έναντι 810 ευρώ για κάθε μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν είναι βουλευτής, επομένως εύλογα οι στρατολογικές υπηρεσίες τον αντιμετωπίζουν ως απλό πολίτη.

Τι δήλωσε ο Ευάγγελος Αποστολάκης

Για το θέμα ρωτήθηκε πρόσφατα ο ναύαρχος Αποστολάκης, και στην ερώτηση αν έχει πάει στρατό ο Στέφανος Κασσελάκης ή όχι, ο εκ των συνεργατών του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι "ήταν στο εξωτερικό, ακολούθησε τη διαδικασία αυτή που του δίνει ο νόμος και τώρα τι θα κάνει από εδώ και πέρα είναι μια άλλη υπόθεση".

Στην επισήμανση του δημοσιογράφου ότι αν παραμείνει ο κ. Κασσελάκης στη χώρα για έξι μήνες εκ των πραγμάτων θα κληθεί να πάει στρατό, ο πρώην υπουργός Άμυνας απάντησε:

"Δεν το ξέρω. Αν είναι έτσι, θα πρέπει να συμπεριφερθεί και ανάλογα".

Δείτε επίσης