Ελλάδα

Εύβοια: Γνωστός ως «κασκαντέρ» ο πιλότος-Ερωτήματα για την πτώση του ελικοπτέρου

Μετά από πολύωρες έρευνες, η σορός του άτυχου άνδρα εντοπίστηκε την Παρασκευή (29/09) στη θάλασσα

Εύβοια: Γνωστός ως «κασκαντέρ» ο πιλότος-Ερωτήματα για την πτώση του ελικοπτέρου
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Πτώση ελικοπτέρου στην Εύβοια: Έμπειρος χειριστής με πολλές ώρες πτήσης στο ενεργητικό του ήταν ο 65χρονος Μιχάλης Λάμπος, ο πιλότος του ελικοπτέρου που βρέθηκε νεκρός την Παρασκευή (29/09) το πρωί.

Υπενθυμίζεται, ότι το ελικόπτερο που πιλόταρε, συνετρίβη λίγο πριν τις 11 το πρωί της Πέμπτης στη θάλασσα ανοιχτά της παραλίας Αχλάδι, στην Εύβοια.

Σύμφωνα με όσους τον γνώριζαν ο Μιχάλης Λάμπος είχε προϋπηρεσία στις Ένοπλες Δυνάμεις κι ήταν από τους πιο έμπειρους χειριστές στον συγκεκριμένο τύπο ελικοπτέρου - Α-109.

Παράλληλα, για όσους τόν ήξεραν ήταν γνωστός ως «κασκαντέρ» για τις αποστολές που έφερνε εις πέρας, πετώντας με το ελικόπτερο.

«Το δρομολόγιο δείχνει μια πίεση»

Την ίδια στιγμή, πλήθος ερωτημάτων για τις συνθήκες της τραγωδίας με την πτώση του ελικοπτέρου μένουν να απαντηθούν.

Όπως έχει γίνει γνωστό, το ελικόπτερο Α-109 απογειώθηκε την Πέμπτη (28/09) στις 08:00 το πρωί από το ελικοδρόμιο των Αφιδνών, στις 08:45 ο χειριστής ενημέρωσε ότι θα προσγειωθεί στο Μαντούδι Ευβοίας, στις 09:00 προσγειώθηκε και στις 10:13 απογειώθηκε.

Στη συνέχεια χάθηκε η επικοινωνία του χειριστή και σήμανε συναγερμός στις Αρχές.

«Έχουμε να εξετάσουμε ελικόπτερο, πιλότο, καιρικές συνθήκες», λέει, μιλώντας στο MEGA, ο πρώην πιλότος και εμπειρογνώμονας αεροπορικών ατυχημάτων, Παντελής Φραγκούλης και συνεχίζει:

«Το ελικόπτερο είναι πάρα πολύ σύγχρονο και ειδικά το συγκεκριμένο ήταν υπερσύγχρονο, ασφαλέστατο. Έχουμε έναν πιλότο ο οποίος είναι έμπειρος από την αεροπορία στρατού και την πολιτική αεροπορία. Και έχουμε και τον καιρό ο οποίος είναι δυσχερέστατος, με βροχή, χαμηλή νέφωση».

Όπως λέει ο ίδιος, «το δρομολόγιο του πιλότου και η στάση του πριν τον τελικό του προορισμό, δείχνει μια πίεση».

«Είναι στη δίκη του ευχέρεια να πει ότι λόγω καιρού δεν πετάω, η πτήση όμως η συγκεκριμένη που έκανε δείχνει μια πίεση του πιλότου. Η χαμηλή πτήση που κάνει δείχνει ότι οι καιρικές συνθήκες σε εκείνο το σημείο ήταν πάρα πολύ δύσκολες», ανέφερε επίσης ο ίδιος.

Δείτε επίσης