Ελλάδα

Νέο Ηράκλειο: Η φωτιά σε κτίριο αποκάλυψε «καβάτζα» συμμορίας που έκλεβε αυτοκίνητα

Αστυνομικοί έλαβαν σήμα για την πυρκαγιά και έφτασαν αμέσως στο σημείο εντοπίζοντας σε υπόγειο χώρο πλήθος από κλεμμένα αυτοκίνητα και ανταλλακτικά

Νέο Ηράκλειο: Η φωτιά σε κτίριο αποκάλυψε «καβάτζα» συμμορίας που έκλεβε αυτοκίνητα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Μία φωτιά που ξέσπασε σε κτίριο στη Λεωφόρο Ηρακλείου στο Νέο Ηράκλειο, το απόγευμα της Πέμπτης, ήταν η αιτία για να αποκαλυφθεί η «καβάτζα» συμμορίας που έκλεβε αυτοκίνητα στην Αττική, τα αποσυναρμολογούσε και πωλούσε τα ανταλλακτικά τους.

Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης έλαβαν σήμα για την πυρκαγιά έφτασαν αμέσως στο σημείο εντοπίζοντας σε υπόγειο χώρο πλήθος από κλεμμένα αυτοκίνητα και ανταλλακτικά.

«Κατά την άφιξή τους οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, ενημερώθηκαν από τους πυροσβέστες που βρισκόταν ήδη στο χώρο ότι στο υπόγειο υπήρχαν πολλά αυτοκίνητα, καθώς και ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από την χρήση τροχού κοπής, ο οποίος πιθανότατα έβγαλε σπίθα και άναψε φωτιά σε ρεζερβουάρ αυτοκινήτου» αναφέρει το διαβιβαστικό της αστυνομίας.

Οι Αμεσοδρασίτες, συνέλαβαν δύο άτομα, τον 36χρονο ιδιοκτήτη της αποθήκης και τον αλλοδαπό συνεργό του, και στη συνέχεια την έρευνα ανέλαβε κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής.

Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα τα μέλη της συμμορίας αφού έκλεβαν τα αυτοκίνητα τα μετέφεραν στην αποθήκη νομιμοφανούς εταιρίας που δραστηριοποιείτο στην πώληση μεταχειρισμένων εξαρτημάτων, την οποία χρησιμοποιούσαν ως «βιτρίνα».

Εκεί πραγματοποιούσαν την αποσυναρμολόγηση των οχημάτων και στη συνέχεια αφού αποσπούσαν τα εξαρτήματά τους, τα διέθεταν προς πώληση στην επιχείρηση μεταχειρισμένων ανταλλακτικών.

Νέο Ηράκλειο: Η φωτιά σε κτίριο αποκάλυψε «καβάτζα» συμμορίας που έκλεβε αυτοκίνητα

Σημειώνεται ότι είχαν αναπτύξει υποδομή αποτελούμενη από τεχνογνωσία για:

την αφαίρεση των κλεμμένων οχημάτων, τα οποία φαίνεται να αποσπούσαν με ιδιαίτερα μεγάλη ευκολία καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας,

το εργαστήριο αποσυναρμολόγησής τους και

την ανάπτυξη δικτύου διάθεσης ανταλλακτικών, προκειμένου να μετουσιώνεται το κλοπιμαίο σε οικονομικό όφελος για αυτούς.

Από έρευνα στην αποθήκη της επιχείρησης και στην κατοχή τους βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

13 αυτοκίνητα,

10 εκ των οποίων έχουν εξακριβωθεί ως κλεμμένα,

πληθώρα εξαρτημάτων, όπως σκελετοί, πόρτες αυτοκινήτου, κονσόλα, 6 φανάρια, 3 άδεις κυκλοφορίας αυτοκινήτων,

2 πινακίδες κυκλοφορίας και

το χρηματικό ποσό των 875 ευρώ.

Νέο Ηράκλειο: Η φωτιά σε κτίριο αποκάλυψε «καβάτζα» συμμορίας που έκλεβε αυτοκίνητα

Εξιχνιάστηκαν 12 κλοπές αυτοκινήτων από διάφορες περιοχές της Αττικής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση και σύλληψη των έτερων μελών της εγκληματικής ομάδας.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία –κατά περίπτωση- για διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, εμπρησμό από αμέλεια και παράβαση της νομοθεσίας περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Δείτε επίσης