Ελλάδα

Κίνηση: Μποτιλιάρισμα στην άνοδο του Κηφισού-Τροχαίο στο ύψος της Νέας Φιλαδέλφειας

Με χαμηλές ταχύτητες κινούνται τα αυτοκίνητα στο σημείο - Δείτε live την κίνηση

Κίνηση, Κηφισός, Τροχαίο Ατύχημα, Μποτιλιάρισμα,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Κίνηση: Τροχαίο ατύχημα έλαβε χώρα λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ της Δευτέρας 2 Οκτωβρίου 2023 στην κάθοδο του Κηφισού και συγκεκριμένα στο ύψος της Νέας Φιλαδέλφεια, Αποτέλεσμα του ατυχήματος είναι να έχει δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα στο συγκεκριμένο σημείο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ουρά των οχημάτων ξεκινάει από το ύψος του ογκολογικού νοσοκομείου «Άγιοι Ανάργυροι».

Δείτε live την κίνηση εδώ και εδω

Κηφισός: Τα μέτρα για τη μείωση της κίνησης - Γερανοί και μοτοσικλέτες της Τροχαίας

Μέτρα για τη μείωση του κυκλοφοριακού στην Αθήνα και την αποσυμφόρηση του Κηφισού ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, μέσω της ΕΡΤ. Όπως τόνισε, από σήμερα κατά μήκος της λεωφόρου θα τοποθετηθούν δύο γερανοί και μοτοσικλέτες.

Όπως αναφέρεται, σκοπός της κυβέρνησης είναι όταν γίνεται κάποιο τροχαίο να παρεμβαίνουν αμέσως και να απομακρύνουν τα οχήματα από τον Κηφισό για να μην δημιουργείται κυκλοφοριακό κομφούζιο.

«Ο Κηφισός είναι μια από τις βασικές εισόδους της Αθήνας αλλά και εμπορικής λειτουργίας ολόκληρης της Αττικής» δήλωσε ο υπουργός, τονίζοντας ότι μια από τις βασικές αιτίες ταλαιπωρίας είναι οι βλάβες και τα ατυχήματα.

Για να αντιμετωπιστεί αυτό το ζήτημα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε πως από σήμερα θα εγκατασταθούν μόνιμα σε δύο σημεία του Κηφισού γερανοφόρα οχήματα της Τροχαίας, με οδηγούς «ούτως ώστε να μπορούν να παρεμβαίνουν πιο άμεσα εκεί που παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα».

Ταυτόχρονα, ανακοίνωσε ότι μοτοσικλέτες της Τροχαίας με αστυνομικούς θα ανεβοκατεβαίνουν και τα δύο ρεύματα του Κηφισού «για να έχουμε γρηγορότερη και εγκυρότερη ενημέρωση και παρεμβάσεις εκεί που απαιτείται».

«Με τον τρόπο αυτό ερχόμαστε να αντιμετωπίσουμε μία από τις αιτίες που επιβαρύνουν την κίνηση», είπε.

Όπως ανέφερε ο κ. Οικονόμου, τα μέτρα που εφαρμόζονται από σήμερα στον Κηφισό είναι μέρος ενός σχεδίου που υλοποιείται σταδιακά για τον περιορισμό της ταλαιπωρίας σε ό,τι αφορά την κίνηση στην Αθήνα. Για παράδειγμα, είπε, έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία ενάντια στο διπλοπαρκάρισμα σε βασικές οδικές αρτηρίες, καλύτερη αστυνόμευση σε ό,τι αφορά την παραβίαση μιας σειράς προβλέψεων του κώδικα οδικής κυκλοφορίας (παραβίαση κόκκινου σηματοδότη, η μη χρήση κράνους, η χρήση κινητού τηλεφώνου), μια προσπάθεια για να σταματήσει το φαινόμενο της ηχορύπανσης με τις σπασμένες εξατμίσεις.

«Θα είμαστε συνεχώς στο πεδίο, ενισχύουμε την Τροχαία, ενισχύουμε τις δυνάμεις», δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως ήδη βλέπουμε περισσότερους τροχονόμους στους δρόμους και στη συνέχεια θα δούμε και άλλους.

Δείτε επίσης