Ελλάδα

OAKA: «Το Ποδηλατοδρόμιο σε κάθε βροχή έμπαζε νερά» αποκαλύπτει ο Χρήστος Βολικάκης

«Η θέρμανση δεν λειτουργούσε τον χειμώνα. Το ξύλο κάτω είχε πολλά προβλήματα», είπε μεταξύ άλλων ο παγκόσμιος πρωταθλητής

OAKA: «Το Ποδηλατοδρόμιο σε κάθε βροχή έμπαζε νερά» αποκαλύπτει ο Χρήστος Βολικάκης
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο Παγκόσμιος πρωταθλητής ποδηλασίας Χρήστος Βολικάκης, αποκάλυψε στον ΑΝΤ1 ότι κάθε φορά που έβρεχε το Ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ έμπαζε νερά.

Αρχικά ο Χρήστος Βολικάκης αναφέρθηκε στην ανακοίνωση του υπουργείο πως δίνεται χρηματοδότηση 150.000 ευρώ στην ποδηλατική ομοσπονδία, ώστε ορισμένοι ποδηλάτες μας να προετοιμαστούν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Βουλγαρία.

Όπως ανέφερε «δεν είναι λύση να πάμε 5 αθλητές στην Βουλγαρία για προετοιμασία γιατί έτσι κόβουμε τα φτερά στους νέους αθλητές. Το ζήτημα είναι να έχουμε ένα στάδιο για να αθλούμαστε. Τόσα χρόνια προσπαθούμε να γίνει ένα δεύτερο ποδηλατοδρόμιο στην χώρα, αλλά έχουμε μείνει στο “θα”…».

Σε ερώτηση για το στέγαστρο Καλατράβα κατάσταση του ποδηλατοδρομίου στο ΟΑΚΑ, ο Χρήστος Βολικάκης απάντησε ότι «Το ποδηλατοδρόμιο είναι για μένα δεύτερο σπίτι. Έχω αφιερώσει πολύ χρόνο από την ζωή μου από το 2003 και μετα. Έχουμε αφιερώσει τόσα πολλά χρήματα σε ένα έργο που είναι 20 ετών και κάποιοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

«Το ποδηλατοδρόμιο είχε πολλά προβλήματα. Η στέγη έμπαζε νερά σε κάθε βροχή. Η θέρμανση δεν λειτουργούσε τον χειμώνα. Το ξύλο κάτω είχε πολλά προβλήματα. Τα τελευταία χρόνια που είχε αναλάβει ο κ. Χαλιορής είχε την πόρτα του ανοιχτή και προσπαθούσε να λύσει προβλήματα, ενώ τα προηγούμενα χρόνια ένα τζάμι έσπαγε και δεν είχαμε σε ποιον να απευθυνθούμε», τόνισε ο Χρήστος Βολικάκης στην συνομιλία του με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Το πόρισμα για το στέγαστρο Καλατράβα εντοπίζει προβλήματα στατικότητας

Στο μεταξύ, ανησυχία και προβληματισμό προκαλούν τα συμπεράσματα που προκύπτουν από τη μελέτη που έγινε στις υποδομές του ΟΑΚΑ από τον τεχνικό σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ το οποίο έχει στο χαρτοφυλάκιο του τα συγκεκριμένα ακίνητα και είναι επιφορτισμένο με το έργο συντήρησής τους.

Βασικό συμπέρασμα των μελετών είναι ότι τόσο η μεταλλική καστασκευή του στεγάστρου του κεντρικού σταδίου του ΟΑΚΑ όσο και η αντίστοιχη μεταλλική κατασκευή του ποδηλατοδρομίου δεν ανταποκρίνονται στο κανονιστικά ελάχιστο επιτρεπόμενο επίπεδο στατικής επάρκειας, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής.

Η μελέτη δεν αποδίδει ευθύνες στον αρχικό σχεδιασμό ή στην κατασκευή των έργων, αλλά αξιολογεί την παρούσα κατάσταση σε σχέση με την «ιδεατή» τους κατάσταση, την κατάσταση δηλαδή που εκτιμάται πως έπρεπε να έχουν όταν παραδόθηκαν.

Σημειώνεται πως το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος έχει αναλάβει να επεξεργαστεί τα ευρήματα των αυμβούλων του ΤΑΙΠΕΔ και να καταλήξει στη δική του αξιολόγηση.

Δείτε επίσης