Ελλάδα

Σύλληψη 22χρονου για πορνογραφία ανηλίκων - Κατείχε δεκάδες βίντεο και φωτογραφίες

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχημάτισε σε βάρος του νεαρού συλληφθέντα δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα

Πορνογραφία Ανηλίκων, Σύλληψη,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προχώρησε σε ένα νέο... χτύπημα κατά της πορνογραφίας ανηλίκων συλλαμβάνοντας αυτή τη φορά έναν 22χρονο.

Σε βάρος του νεαρού σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, καθώς στην κατοχή του βρέθηκε υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών στο πλαίσιο διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, από την ανάλυση των οποίων προέκυψε ότι χρήστης του διαδικτύου στην Ελλάδα, έχοντας αποκτήσει πρόσβαση σε διάφορους ιστότοπους και εφαρμογές, μεταφόρτωσε και αποθήκευσε πλήθος αρχείων, με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Τα στοιχεία τέθηκαν υπόψιν της αρμόδιας Εισαγγελίας και μετά από επικοινωνία με τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και από την περαιτέρω αστυνομική προανάκριση, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του 22χρονου και αποκαλύφθηκε ο τόπος διαμονής του.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο σπίτι του 22χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκε και κατασχέθηκε κινητό τηλέφωνο, στο οποίο εντοπίστηκε πλήθος υλικού (φωτογραφίες και βίντεο) σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Ο νεαρός οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ το κατασχεθέν ψηφιακό πειστήριο στάλθηκε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Δείτε επίσης