Ελλάδα

«Ελ. Βενιζέλος»: Φάρσα η απειλή για βόμβα σε αεροσκάφος από το Τελ Αβίβ

Άμεσα έσπευσε επί τόπου ειδική μονάδα με σκυλιά και έγινε έλεγχος στο αεροσκάφος, ενώ συνελήφθη Καναδός δημοσιογράφος, που έκανε τη φάρσα

«Ελ. Βενιζέλος»: Φάρσα η απειλή για βόμβα σε αεροσκάφος από το Τελ Αβίβ
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Αδιανόητο περιστατικό στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το απόγευμα της Πέμπτης (12/10), καθώς η απειλή για βόμβα σε αεροπλάνο που έφτασε από το Τελ Αβίβ του Ισραήλ, εν μέσω των ραγδαίων εξελίξεων στο Μεσανατολικό με τον εν εξελίξει πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς, ήταν τελικά φάρσα από Καναδό δημοσιογράφο.

Ειδικότερα, το αεροσκάφος έφτασε στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" και οι επιβάτες ελέγχθηκαν ένας προς ένας και μια προς μια με σκυλιά.

Στο πλαίσιο των ελέγχων, οι Αρχές προσήγαγαν έναν άνδρα ο οποίος πλησίασε το info box του αεροδρομίου και ενημέρωσε ότι στο αεροπλάνο υπάρχει βόμβα.

Αφού, ο ίδιος εξετάστηκε από την Αστυνομία, προέκυψε πως είναι Καναδός δημοσιογράφος, ο οποίος έκανε τη φάρσα για βόμβα στο αεροσκάφος.

Σημειώνεται, πως το αεροσκάφος, για το οποίο σήμανε συναγερμός, είναι ένα Boeing 767, που πραγματοποιούσε ειδική πτήση μεταφέροντας Καναδούς πολίτες, οι οποίοι μετά την Αθήνα θα αναχωρούσαν για τον Καναδά.

Στο αεροπλάνο βρίσκονταν 130 επιβάτες και 15 μέλη πληρώματος, που είναι στρατιωτικοί.

Ο Καναδός δημοσιογράφος, ο οποίος είχε έρθει στην Ελλάδα για να καλύψει τον επαναπατρισμό των συμπατριωτών του, προσήχθη και εξετάζεται από τις αρχές.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, φέρεται να υποστήριξε ότι σήμανε τον συναγερμό στις ελληνικές αρχές για «βόμβα» στο αεροσκάφος, προκειμένου να ελέγξει τον βαθμό αντίδρασης και τα μέτρα ασφαλείας στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Κατόπιν και αυτών των εξελίξεων, αναμένεται να συλληφθεί.

Δείτε επίσης