Ελλάδα

Αχαϊα: Τι έδειξε η ιστοπαθολογική εξέταση για τον θάνατο του παιδιού της 23χρονης

Τί δείχνουν τα βίντεο μέσα από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν το παιδί

Αχαϊα: Τι έδειξε η ιστοπαθολογική εξέταση για τον θάνατο του παιδιού της 23χρονης
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Νέα στοιχεία προκύπτουν για τον θάνατο του ενός από τα δύο παιδιά της 23χρονης από την Κάτω Αχαΐα, σύμφωνα με την ιστοπαθολογική εξέταση.

Όπως μετέδωσε το Star, τα αποτελέσματα της ιστοπαθολογικής εξέτασης, δείχνουν ότι το βρέφος που έφυγε από τη ζωή τον Ιούνιο του 2022 είχε λοίμωξη του αναπνευστικού. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τοξικολογικές εξετάσεις του βρέφους ήταν καθαρές.

Ο ιατροδικαστής περιμένει να πάρει στα χέρια του τον μοριακό έλεγχο για να διαπιστώσει εάν υπήρχε κάποια γενετική προδιάθεση.

Η εισαγγελία Πατρών έχει διατάξει από χθες διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση του θανάτου των δύο βρεφών σε διάστημα περίπου ενός χρόνου.

Θάνατος παιδιών Αχαΐα: Τα βίντεο μέσα από το νοσοκομείο

Σύμφωνα με την εκπομπή T-live βίντεο μέσα από το νοσοκομείο που καταγράφουν τους συνεχείς ιατρικούς ελέγχους στους οποίους υποβαλλόταν το παιδί στο Παίδων Αγία Σοφία αποκαλύπτουν την κατάσταση.

Σε αυτό το βίντεο το μόλις 1 μηνός κοριτσάκι φαίνεται στο κρεβάτι, με τους γιατρούς να είναι από πάνω του και να το εξετάζουν. Ελέγχουν τα αντανακλαστικά του, ενώ το ίδιο παρακολουθεί ήρεμο. Ένας γιατρός ακούγεται να προτείνει τη χορήγηση οξυγόνου.

Σε άλλο βίντεο, η μητέρα καταγράφει το μόνιτορ με τις σφίξεις του μωρού. Αν η εικόνα παγώσει διακρίνεται η ένδειξη στο μόνιτορ. Οι σφίξεις είναι 143.

Σε άλλο βίντεο, καταγράφεται ακόμη μια εξέταση του βρέφους. Τρεις γιατροί βρίσκονται πάνω από το κρεβάτι της εξέτασης, ενώ στα πόδια του μωρού είναι ακουμπισμένος ο ιατρικός του φάκελος.

Σε άλλο βίντεο καταγράφεται το άτυχο μωράκι στο κρεβάτι του. Είναι ήρεμο και έχει στραμμένο το βλέμμα στη μητέρα. Ακόμη ένα βίντεο της μητέρας καταγράφει τους γιατρούς συγκεντρωμένους πάνω από την κούνια του βρέφους.

Πληροφορίες από τις ιατροδικαστικές πηγές αναφέρουν πως από τη νεκροψία- νεκροτομή δεν παρατηρήθηκε κάτι. Η αιτία θανάτου είναι απροσδιόριστη. Ζητήθηκαν ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις και μάλιστα με επίσπευση. Αν υπάρχει οποιοδήποτε φάρμακο ή δηλητήριο θα φανεί. Αν υπάρξει, τότε θα σταλεί στο εργαστήρια του ΑΠΘ για ποσοτικοποίηση. Στο νοσοκομείο Παίδων έγινε εξονυχιστικό έλεγχος στο μωρό και ζητήθηκαν γενετικές εξετάσεις ενώ ήταν ακόμη εν ζωή.

Δείτε επίσης