Ελλάδα

Άγιος Δημήτριος: Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για την παραβατικότητα των ανηλίκων

Οι Αρχές προχώρησαν στην προσαγωγή έξι ατόμων

Άγιος Δημήτριος, αστυνομική επιχείρηση, έρευνα, ανήλικοι, βία, παραβατικότητα, έλεγχοι, προσαγωγές
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε απογευματινές και βραδινές ώρες της Παρασκευής (27.10) στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, ειδική επιχειρησιακή δράση για την πρόληψη της παραβατικότητας των ανηλίκων.

Στο πλαίσιο της δράσης, η οποία αναπτύχθηκε περιμετρικά εμπορικού πολυκαταστήματος στην περιοχή, ελέχθησαν 52 άτομα, εκ των οποίων 45 ανήλικοι και προσήχθησαν 6 ανήλικοι στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Υπενθυμίζεται, πως τον Ιούλιο σε εμπορικό κέντρο της περιοχής σημειώθηκε επεισόδιο μεταξύ ανηλίκων με τραυματισμούς από αιχμηρό αντικείμενο.

Σκοπός της δράσης ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.

Τα συλλέγοντα στοιχεία θα αποτελέσουν αντικείμενο αξιολόγησης και διερεύνησης για το σχεδιασμό στοχευμένων δράσεων σε περιοχές όπου διαπιστώνεται συσσώρευση περιστατικών ανήλικης παραβατικότητας, όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ.

Ανάλογες εξορμήσεις θα συνεχιστούν στο πεδίο της πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου της νεανικής εγκληματικότητας, σημειώνει η Ελληνική Αστυνομία.

Δείτε επίσης