Ελλάδα

Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες - Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν - Χάρτες με την εξέλιξη των φαινομένων

Καιρός, κακοκαιρία, πρόγνωση καιρού, πρόγνωση ΕΜΥ, θερμοκρασία, άνεμοι, βροχές, καταιγίδες
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Νέο επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο εξέδωσε η ΕΜΥ, σχετικά με την κακοκαιρία που πλήττει αρκετές περιοχές της χώρας τις τελευταίες ώρες, έχοντας προκαλέσει ήδη αρκετά προβλήματα.

Στο νέο δελτίο υπάρχουν οι τελευταίες πληροφορίες σχετικά με την εξέλιξη της κακοκαιρίας αλλά και για το ποιες περιοχές θα πλήξουν τα ισχυρά φαινόμενα, ωστόσο όπως επισημαίνεται, δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις από το αρχικό.

Πιο αναλυτικά:

Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Το Σάββατο (04-11-23)

α. Τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και την Θράκη καθώς και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και πιθανόν πρόσκαιρα στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη Θεσσαλία.

β. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές και θα περιοριστούν στη Θράκη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Την Κυριακή (05-11-23)

α. Τις πρώτες πρωινές ώρες στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Β. Οι ενισχυμένοι νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά φτάνοντας τα 7 με 8 μποφόρ. Τοπικά στο κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο προβλέπονται εντάσεις πρόσκαιρα έως και 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου (04-11-23).

Η εξέλιξη της κακοκαιρίας έως το βράδυ του Σαββάτου

Σύμφωνα με το meteo τα εντονότερα φαινόμενα έως τις 09:00 έχουν εκδηλωθεί στα ορεινά του νομού Τρικάλων (Περτούλι, 122 χιλιοστά) και στα ορεινά του νομού Άρτας (Θεοδώριανα, 108 χιλιοστά).

Στην εικόνα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι περιοχές όπου σύμφωνα με δορυφoρικές εκτιμήσεις εντοπίζεται η μεγαλύτερη πιθανότητα εκδήλωσης βροχόπτωσης κατά το διάστημα 09:10-09:25, ενώ με κόκκινα σημεία επισημαίνονται οι μετεωρολογικοί σταθμοί του δικτύου του meteo.gr/EAA που κατέγραψαν βροχή κατά το ίδιο χρονικό διάστημα.

Καιρός, κακοκαιρία, πρόγνωση καιρού, πρόγνωση ΕΜΥ, θερμοκρασία, άνεμοι, βροχές, καταιγίδες

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν προοδευτικά σε πολλές ηπειρωτικές περιοχές και σε νησιωτικά τμήματα του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα και κατά τόπους θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις, ενώ τις απογευματινές ώρες θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας. Από το βράδυ προβλέπεται βελτίωση του καιρού.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνεται η εκτιμώμενη γεωγραφική κατανομή των αθροιστικών βροχοπτώσεων για το Σάββατο 04/11.

Καιρός, κακοκαιρία, πρόγνωση καιρού, πρόγνωση ΕΜΥ, θερμοκρασία, άνεμοι, βροχές, καταιγίδες

Δείτε επίσης