Ελλάδα

Φαίη Μπακογιώργου: «Έχω χάσει το μυαλό μου» λέει ο πατέρας της 23χρονης

«Είναι το χειρότερο πράγμα που μπορούσα να πάθω, καταστρέφονται τα πάντα στη ζωή μου»

Φαίη Μπακογιώργου, θάνατος, 23χρονης, δολοφονία, έγκλημα, πατέρας, μητέρα, αδερφή, σπιτονοικοκυρά
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Για τις εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας της κόρης του, Φαίης Μπακογιώργου, μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή ο πατέρας της άτυχης κοπέλας.

Μιλώντας στον Alpha ο πατέρας της Φαίης δήλωσε αρχικά: «Ό,τι μπόρεσα να κάνω το έκανα, φαίνεται είμαι τυχερός που ο Θεός έβαλε στον δρόμο μου τον Χάρη Βεραμόν, γιατί μπορέσαμε και ξετυλίξαμε όλο το κουβάρι για να φτάσουμε εδώ».

Σε ερώτηση για το αν γνώριζε για τις συνθήκες διαβίωσης της κόρης του και την κακοποίηση που υφίστατο τόσο από την πρώην σύζυγό του όσο και από την άλλη κόρη του είπε: «Με είχανε σε άλλο πλανήτη, δεν μου λέγανε τι πραγματικά συμβαίνει ούτε κι η ίδια. Το μόνο που μου κίνησε την περιέργεια είναι ότι από το Πάσχα του 2021 και μετά δεν την ξαναείδα, γιατί εγώ το παιδί μου το έβλεπα 3-4 φορές το μήνα όπως και τα παιδιά της».

Τα παιδιά της κοπέλας έχουν δοθεί σε ανάδοχη οικογένεια ενώ ο πατέρας της σημειώνει ότι δεν ήξερε το τρίτο παιδί της κόρης του και μάλιστα αναφέρει ότι «το έμαθα κατά τύχη όταν πήγα να βγάλω πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης».

«Είναι το χειρότερο πράγμα που μπορούσα να πάθω, καταστρέφονται τα πάντα στη ζωή μου, δεν το περίμενα, έχω μείνει άφωνος», λέει ο πατέρας, ο οποίος είναι σοκαρισμένος με τις εξελίξεις: «Έχω χάσει το μυαλό μου».

Τη Δευτέρα απολογούνται οι τρεις κατηγορούμενες

Αντιμέτωπες με σωρεία βαρύτατων κατηγοριών θα οδηγηθούν ενώπιον της Ανακρίτριας το πρωί της Δευτέρας, οι τρεις γυναίκες που κατηγορούνται για την βάναυση κακοποίηση και δολοφονία της 23χρονης Φαίης Μπακογιώργου, τον Οκτώβριο του 2021, στην Κυψέλη.

Οι τρεις κατηγορούμενες, μητέρα και αδελφή του θύματος καθώς και η σπιτονοικοκυρά τους, έλαβαν σήμερα προθεσμία από την 15η Τακτική Ανακρίτρια, Παναγιώτα Πάντου, που χειρίζεται την φρικιαστική υπόθεση της 23χρονης.

Εναντίον τους η δικαστική λειτουργός εξέδωσε εντάλματα σύλληψης κρίνοντας ότι οι τρεις κατηγορούμενες είναι επικίνδυνες για την διάπραξη νέων αδικημάτων ενώ στο πολυσέλιδο κατηγορητήριο που συντάχθηκε σε βάρος τους αναφέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, πως οι τρεις γυναίκες έλαβαν μέτρα για να μην αποκαλυφθεί η πράξη τους, καθώς τύλιξαν το πτώμα της Φαίης και το πέταξαν τα σκουπίδια.

Φαίνεται επίσης να τονίζεται η «εξαιρετική βιαιότητα της πράξης και η εξακολουθητικότητα των παράνομων πράξεων» χαρακτηρισμός που αφορά το ότι επί μακρό διάστημα εξέδιδαν το θύμα.

Για την υπόθεση διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση μετά από μήνυση του πατέρα της Φαίης, η οποία τον περασμένο Σεπτέμβριο οδήγησε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της 66χρονης σπιτονοικοκυράς, της 64χρονης μητέρας και της 23χρονης αδελφής της άτυχης γυναίκας, για αδικήματα που κατά περίπτωση αφορούν ανθρωποκτονία από πρόθεση δια ενέργειας και με παράλειψη, εμπορία ανθρώπων κατ' επάγγελμα, διακοπή κύησης σε βαθμό κακουργήματος, επικίνδυνη σωματική βλάβη αδύναμου ατόμου, απλή σωματική βλάβη κατά συρροή, συνέργεια σε εμπορία ανθρώπων. Βασικός ρόλος στην δικογραφία που έχει σχηματιστεί αποδίδεται στην 66χρονη κατηγορουμένη.

Σύμφωνα με πληροφορίες το υλικό που έχει συλλεχθεί και περιλαμβάνεται στην δικογραφία αφορά μεταξύ άλλων την προκαταρκτική πραγματογνωμοσύνη του ιατροδικαστή Σωκράτη Τσαντίρη, που ώθησε την υπόθεση, αλλά και πολλές μαρτυρικές καταθέσεις για την βαναυσότητα σε βάρος του θύματος.

Παράλληλα ερευνώνται οι συνθήκες θανάτου της ηλικιωμένης που σύμφωνα με μαρτυρίες φρόντιζε η 66χρονη σπιτονοικοκυρά.

Δείτε επίσης