Ελλάδα

Τι λένε οι δικηγόροι του φίλου του Κατσουρή για τη σύλληψη του-Πως σχετίζεται με τα επεισόδια

Ο 35χρονος οπαδός της ΑΕΚ και φίλος του δολοφονηθέντος Μιχάλη Κατσουρή συνελήφθη σήμερα, Πέμπτη (09/11) για παλιότερα επεισόδια

Τι λένε οι δικηγόροι του φίλου του Κατσουρή για τη σύλληψη του-Πως σχετίζεται με τα επεισόδια
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Έναν 35χρονο Έλληνα συνέλαβαν οι αστυνομικοί σήμερα, Πέμπτη (09/11), ο οποίος συμμετείχε στα επεισόδια, που σημειώθηκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια στις 7 Αυγούστου, κατά την έφοδο των Κροατών χούλιγκαν που είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία του οπαδού της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή.

Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο ότι μπορεί να εμπλέκεται στη δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσούρη, ωστόσο κάτι τέτοιο-μέχρι στιγμής- δεν επιβεβαιώνεται επίσημα, καθώς το ένταλμα σύλληψης αφορά άλλες υποθέσεις και αδικήματα.

Σε κάθε περίπτωση, οι Αρχές θα ζητήσουν να ληφθεί και από αυτό το πρόσωπο DNA και αποτυπώματα, καθώς υπάρχει ακόμα γενετικό υλικό που δεν έχει ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία, ο συλληφθείς Α.Δ. είναι 35 ετών, φαίνεται πως είναι οπαδός της ΑΕΚ και φίλος του Μιχάλη Κατσουρή και συνελήφθη σήμερα, Πέμπτη (09/11) από την αρμόδια υπηρεσία υποδιεύθυνσης αντιμετώπισης βίας στους αθλητικούς χώρους.

Ο 35χρονος συνελήφθη διότι σε βάρος του εκκρεμεί απόφαση από 13-06-2023 του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, με την οποία καταδικάσθηκε για αδικήματα βίας σε αθλητικές εκδηλώσεις σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών και χρηματική ποινή 700 ευρώ (η ποινή δεν αναστέλλεται - δεν μετατρέπεται και τυχόν ασκηθείσα έφεση δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη) για τη συμμετοχή του στα σοβαρά επεισόδια στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, το 2017.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε ενώπιον της κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία έδωσε παραγγελία για φυλάκισή του στις φυλακές Ναυπλίου.

«Η σύλληψη δεν αφορά στη δολοφονία Μιχάλη Κατσουρή»

Την ίδια στιγμή, εξάλλου, διευκρινίσεις σχετικά με τη σύλληψη του 35χρονου οπαδού έδσωσαν οι δικηγόροι του, τονίζοντας ότι δεν αφορά στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά διαφορετική υπόθεση.

Ταυτόχρονα, διαψεύδουν δημοσιεύματα ότι ταυτοποιήθηκε το DNA του.

Ολόκληρη η δήλωση των δικηγόρων:

«Προς αποφυγή παρεξηγήσεως του κόσμου, που αγωνιά για την έκβαση της υπόθεσης της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή και την ανεύρεση του δράστη αυτής, ενημερώνουμε πως η σύλληψη σήμερα του εντολέως μας, στα Δικαστήρια της Ευελπίδων, δεν αφορά τη συγκεκριμένη υπόθεση. Εκκρεμούσε εις βάρος του μια απόφαση, ενός έτους φυλάκισης, για πλημμέλημα, που εκδόθηκε τον Ιούλιο, για πράξη που τελέστηκε το έτος 2017. Ούτε ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα η είδηση ότι έχει ταυτοποιηθεί το dna του, γεγονός που μας παραξενεύει ιδιαιτέρως, από τη στιγμή που μέχρι σήμερα δεν έχει δώσει καν δείγμα, κάτι που αναμένεται να συμβεί τις επόμενες ώρες, όπως συμβαίνει σε όλους τους κατηγορούμενους.

Όσον αφορά στην υπόθεση της ανθρωποκτονίας του Μιχάλη Κατσουρή, ο Αριστείδης Δέλλιος έχει ήδη καταθέσει μήνυση εναντίον αγνώστων δραστών, για απόπειρα ανθρωποκτονίας εναντίον του και παρίσταται ως υποστηρίζων την κατηγορία.

Προσφάτως, ασκήθηκε εναντίον του δίωξη από την Ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση, για αδικήματα που δεν σχετίζονται επ’ ουδενί με την ανθρωποκτονία εναντίον του φίλου του και είχε κληθεί να απολογηθεί σήμερα, όντας ελεύθερος για αυτή την αιτία, ενώπιόν της.

Λόγω όμως της αποχής των Δικηγόρων σήμερα και καθότι ελεύθερος για αυτή την υπόθεση, η απολογία του μετατέθηκε για την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου».

Δείτε επίσης