Ελλάδα

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ληστείες και κλοπές στην Αττική

Έχουν συλληφθεί οι τρεις και αναζητείται ο τέταρτος

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση  που διέπραττε ληστείες και κλοπές στην Αττική
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε ληστείες και κλοπές σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Εύβοιας, προχώρησε η Ασφάλεια, δίνοντας στη δημοσιότητα και τα στοιχεία των τεσσάρων ατόμων που συνελήφθησαν.

Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένες και σε απόπειρα και με τη μορφή της συνέργειας, της ληστείας κατά συναυτουργία, της παράνομης κατοχής όπλου και της οπλοφορίας.

Όπως προέκυψε από την ανακοίνωση της αστυνομίας, τα μέλη της συμμορίας, τουλάχιστον από το μήνα Μάιο, είχαν συγκροτηθεί σε εγκληματική οργάνωση-συμμορία και χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένη μεθοδολογία και συγκεκριμένα:

• κατόπτευαν γειτονιές σε διάφορες περιοχές της Αττικής, προκειμένου να επιλέξουν τις οικίες-στόχους τους, στις οποίες κατοικούσαν αποκλειστικά ηλικιωμένοι,
• για τη μετάβαση και αποχώρησή τους, χρησιμοποιούσαν «επιχειρησιακά» οχήματα, τα οποία, κατά κύριο λόγο, ήταν ενοικιαζόμενα,
• στάθμευαν το όχημα σε απόσταση από τον στόχο τους, τον οποίο προσέγγιζαν πεζή, ώστε να μην γίνουν αντιληπτοί,
• ένα μέλος είχε ρόλο «τσιλιαδόρου», παραμένοντας έξω από την οικία, ενώ τα υπόλοιπα μέλη εισέρχονταν είτε διαρρηγνύοντας μπαλκονόπορτες ή άλλα σημεία εισόδου, είτε με τη μέθοδο της απασχόλησης των ενοίκων.

Οι συλληφθέντες λειτουργούσαν με χαρακτηριστική θρασύτητα, αφού δεν δίσταζαν να εισέλθουν σε οικίες από τις οποίες δεν απουσίαζαν οι ένοικοι, ενώ δεν εγκατέλειπαν την προσπάθειά τους ακόμα και αν γίνονταν αντιληπτοί από τα θύματά τους, απειλώντας τους με αιχμηρά αντικείμενα που είχαν στην κατοχή τους.

Ιδιαίτερη είναι μία περίπτωση κλοπής στην περιοχή του Ηρακλείου, με θύμα ηλικιωμένο άτομο, ο οποίος, λίγο μετά την τέλεσή της, κατέληξε.

Συνολικά από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• πλήθος χρυσαφικών,
• πλήθος κινητών και καρτών SIM,
• πλήθος αδειών κυκλοφορίας και πινακίδων,
• μαχαίρι, -380- ευρώ και όχημα.

Από τις έως τώρα έρευνες, έχουν εξιχνιαστεί συνολικά -1- ληστεία και -6- κλοπές σε οικίες στην Αττική και στην Εύβοια, ενώ το συνολικό παράνομο οικονομικό όφελος της συμμορίας υπερβαίνει το ποσό των -57.000- ευρώ.

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι κατά το παρελθόν έχουν απασχολήσει για παρόμοια αδικήματα, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι έρευνες, για την πλήρη εξακρίβωση του εύρους της παράνομης δραστηριότητάς τους, συνεχίζονται.

Η αστυνομία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες τεσσάρων μελών εγκληματικής οργάνωση.

Πρόκειται για τους συλληφθέντες:

ΝΙΚΗΤΑ Χρήστο του Κωνσταντίνου και της Μαρίνας, γεννηθέντα την 23-1-2004 στην Αθήνα,

συμμορία, σύλληψη

ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟ Θεόφιλο, αγνώστου πατρός και της Παρασκευής, γεννηθέντα την 31-5-2004 στην Αθήνα,

συμμορία, σύλληψη

ΧΡΙΣΤΑΚΗ Γεώργιο του Παναγιώτη και της Ειρήνης, γεννηθέντα την 12-11-1996 στην Αθήνα

συμμορία, σύλληψη

Και το μη συλληφθέντα:

ΣΑΪΝΗ Τσαμπίκο, αγνώστου πατρός και της Διαμάντως, γεννηθέντα την 6-4-2004 στην Αθήνα

συμμορία, σύλληψη

Δείτε επίσης