Ελλάδα

Άνοιξε η Εθνική - Συνεχίζονται τα επεισόδια με Ρομά στα Μέγαρα

Διαμαρτυρία από ομάδες Ρομά για τον θάνατο του 17χρονου στη Βοιωτία

Κλειστή η Εθνική στο ύψος των Μεγάρων - Ένταση με Ρομά
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ένταση επικρατεί και στα Μέγαρα για τον θάνατο του 17χρονου Ρομά από πυροβολισμό αστυνομικού.

Όπως έγινε γνωστό, ομάδες Ρομά βγήκαν να διαμαρτυρηθούν για τον θάνατο του 17χρονου πετώντας αντικείμενα στο οδόστρωμα της Εθνικής Οδού, στο ύψος των Μεγάρων. Οι ομάδες των Ρομά έχουν βάλει φωτιά και σε λάστιχα.

Ως αποτέλεσμα και προς αποφυγή τραυματισμών η Τροχαία απέκλεισε την κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα αλλά και στον παράδρομο της Εθνικής από το 22ο έως το 29οχλμ.

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια Ρομά σε συγκέντρωση για τον θάνατο του 17χρονου στη Βοιωτία

Σε εξέλιξη είναι επεισόδια έξω από τον οικισμό Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη με δεκάδες Ρομά να έχουν στήσει πύρινα οδοφράγματα επί της οδού Πόντου και να φωνάζουν συνθήματα κατά της Ελληνικής Αστυνομίας, για τον θάνατο του 17χρονου στη Βοιωτία.

Δεκάδες Ρομά έχουν βάλει φωτιές σε κάδους διακόπτοντας την κυκλοφορία στη συμβολή των οδών Πόντου με Κωνσταντινουπόλεως, ζητώντας δικαιοσύνη, καθώς -όπως υποστηρίζουν- ακόμη θρηνούν τον 16χρονο Κώστα Φραγκούλη που έπεσε νεκρός με τον ίδιο τρόπο.

Το κλίμα στην κοινότητα της Αγίας Σοφίας «μυρίζει μπαρούτι» με το θάνατο του 17χρονου Χρήστου Μιχαλόπουλου στη Βοιωτία, από όπλο αστυνομικού να έχει πυροδοτήσει μια σειρά από αλυσιδωτές αντιδράσεις όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα.

Δείτε επίσης