Ελλάδα

Ασπρόπυργος: Νέα επεισόδια με Ρομά - Πληροφορίες για τραυματισμό πυροσβέστη

Ένταση και σε Μενίδι - Χαλάνδρι - Σπεύδει ο Αίαντας της ΕΛ.ΑΣ - Η λεωφόρος εξακολουθεί να είναι κλειστή για τη κυκλοφορία

Ασπρόπυργος: Νέα επεισόδια με Ρομά - Πληροφορίες για τραυματισμό πυροσβέστη
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα στη λεωφόρο ΝΑΤΟ, στον Ασπρόπυργο, όπου πραγματοποιούνται επεισόδια με αφορμή τον θάνατο του 17χρονου από σφαίρα αστυνομικού στη Βοιωτία. Στην περιοχή μεταβαίνουν αστυνομικές δυνάμεις με ειδικό όχημα εκτόξευσης νερού.

Nωρίτερα στην οδό Μεγαρίδος, Ρομά πέταξαν πέτρες σε όχημα της Πυροσβεστικής σπάζοντας τζάμι, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο οδηγός ο οποίος διακομίστηκε Κρατικό Νίκαια για τις πρώτες βοήθειες.

Στη Λεωφόρο ΝΑΤΟ βρίσκονται επίσης 60 άτομα τα οποία έχουν βάλει φωτιά σε αντικείμενα.

Λόγω των επεισοδίων διακόπηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο ΝΑΤΟ και στην Περιφερειακή Αιγάλεω.

Χαλάνδρι

Νωρίτερα, ένταση επικράτησε περίπου στο Χαλάνδρι, όπου ομάδα νεαρών Ρομά έβαλε φωτιές σε κάδους σκουπιδιών στη λεωφόρο Μεσογείων και σε προαύλιο χώρο καταστήματος εστίασης.

Περίπου στις 8 το βράδυ στο Χαλάνδρι, όπου ομάδα νεαρών Ρομά, που διαμαρτύρονται για τον θάνατο του 17χρονου στην Βοιωτία, έβαλαν φωτιές σε κάδους σκουπιδιών στη λεωφόρο Μεσογείων και σε προαύλιο χώρο καταστήματος εστίασης, οι οποίες όμως έσβησαν άμεσα μετά από επέμβαση της Πυροσβεστικής.

Στη συνέχεια, οι νεαροί επέστρεψαν στον καταυλισμό, από όπου επιτέθηκαν με πέτρες και άλλα αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο.

Ρομά που διαμαρτύρονται για το συμβάν έχουν στήσει οδοφράγματα στο Μενίδι, στην συμβολή Κύπρου και Κωνσταντινουπόλεως.

Παράλληλα, εξαπολύουν επιθέσεις με πέτρες σε άνδρες των ΜΑΤ.

Δείτε επίσης