Ελλάδα

Πώς πήγαν να δώσουν ναρκωτικά στο δολοφόνο του Ζαφειρόπουλου στις φυλακές Δομοκού

Το σάκο κρατούσε μία 30χρονη γυναίκα, που είχε πάει στο Δομοκό για να επισκεφθεί τον βαρυποινίτη κρατούμενο Ιμπραχίμ Μπραχιμάι

Πώς πήγαν να δώσουν ναρκωτικά στο δολοφόνο του Ζαφειρόπουλου μέσα στη φυλακή
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Την τελευταία στιγμή, σωφρονιστικοί υπάλληλοι στις φυλακές Δομοκού, απέτρεψαν την «εισαγωγή» σκληρών ναρκωτικών πού ήταν τοποθετημένα στο εσωτερικό αθλητικού σάκου, και τα οποία-σύμφωνα με δικαστικές πηγές- προορίζονταν για τον φερόμενο δολοφόνο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Η αποκάλυψη έγινε την περασμένη Τετάρτη (15 Νοεμβρίου) στις 16:15 κατά τη διάρκεια επισκεπτηρίου.

Το σάκο τον είχε μία 30χρονη γυναίκα και είχε πάει στο Δομοκό για να επισκεφθεί τον βαρυποινίτη κρατούμενο Ιμπραχίμ Μπραχιμάι.

Ο υπάλληλος διαπίστωσε πως στις εσωτερικές ραφές του σάκου ήταν ραμμένες αυτοσχέδιες χάρτινες συσκευασίες που περιείχαν 116,7 γραμμάρια ηρωίνης.

Η Ελληνίδα στην κατάθεσή της προσπάθησε να πείσει ότι δεν είχε ιδέα για τα ναρκωτικά, ενώ υποστήριξε ότι το σάκο τής τον έδωσε άγνωστος και δεν γνώριζε τι περιείχε.

Ο Αλβανός κρατούμενος της Β1 πτέρυγας, κατά την απολογία του, αποδέχτηκε τις κατηγορίες και είπε ότι τα ναρκωτικά προορίζονταν γι’ αυτόν.

Η 30χρονη, μετά την απολογία της στον ανακριτή, προφυλακίστηκε ενώ δικογραφία σχηματίστηκε και για τον δολοφόνο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών – διακίνηση ναρκωτικών σε σωφρονιστικά καταστήματα και ηθική αυτουργία.

Σκληρός και ψυχρός

Αξίζει να σημειωθεί πως ο εκτελεστής του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου είναι ένας από τους πιο σκληρούς βαρυποινίτες των φυλακών Δομοκού.

Είναι ο άνθρωπος που μπήκε μαζί με έναν άλλο ομοεθνή του στο γραφείο του δικηγόρου τον Οκτώβριο του 2017 προσποιούμενοι τους πελάτες, τον πυροβόλησε μια φορά και τον τραυμάτισε θανάσιμα.

Το ποινικό του παρελθόν είναι πλούσιο και εκτός από τη δολοφονία έχει στο «φάκελο» του κατηγορίες για ληστείες, παράνομη είσοδο στη χώρα, οπλοφορία, οπλοχρησία.

Το όνομά του φιγουράρει και στην υπόθεση της «μαφίας των φυλακών» ενώ σε ελέγχους που έχουν γίνει στο κελί του έχει εντοπιστεί ακόμα και με κινητά.

Δείτε επίσης