Ελλάδα

Εορταστικό ωράριο: Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα – Οι Κυριακές που θα ανοίξουν

Το ωράριο των σούπερ μάρκετ - Πότε ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις

Εορταστικό ωράριο
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σε εφαρμογή τίθεται το εορταστικό ωράριο των Χριστουγέννων από την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου, με τα καταστήματα να είναι ανοιχτά τις καθημερινές από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ, με εξαίρεση το Σάββατο που κλείνουν μία ώρα νωρίτερα, ενώ θα είναι ανοιχτά τρεις Κυριακές μέσα στον Δεκέμβριο.

Με αφορμή την ανακοίνωση του εορταστικού ωραρίου των Χριστουγέννων, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης δήλωσε:

«Η σημαντικότερη περίοδος για το εμπόριο ξεκινά και στα στολισμένα καταστήματα στο κέντρο και στις συνοικίες της Αθήνας, εργαζόμενοι και καταστηματάρχες περιμένουν τους καταναλωτές, με ράφια γεμάτα προϊόντα και εξαιρετικές τιμές.

Ας ευχηθούμε οι Άγιες μέρες, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, να επιβεβαιώσουν τις προσδοκίες και να υποδεχθούμε το νέο έτος με χαμόγελο και αισιοδοξία».

Το προτεινόμενο από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων έχει ως εξής:

Εορταστικό ωράριο

Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά

Τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου αλλά και τις δύο παραμονές (Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς) που πέφτουν φέτος ημέρα Κυριακή.

Το προαιρετικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων για τις Κυριακές είναι από τις 11:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ, όμως, την παραμονή 31 Δεκεμβρίου από τις 09:00 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα.

Πότε ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις

Οι χειμερινές εκπτώσεις ξεκινούν τη Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν μέχρι και την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024. Τα καταστήματα αναμένεται να λειτουργήσουν την πρώτη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων, στις 14 Ιανουαρίου, με προτεινόμενο ωράριο από τις 11 π.μ. έως τις 18:00 μ.μ..

Υπενθυμίζεται ότι βάσει του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης, οι χειμερινές εκπτώσεις αρχίζουν τη δεύτερη Δευτέρα κάθε Ιανουαρίου και ολοκληρώνονται στα τέλη κάθε Φεβρουαρίου.

Τα σούπερ μάρκετ δεν ακολουθούν το λιανεμπόριο ειδικά στις εκπτωτικές περιόδους σε ό,τι αφορά το άνοιγμα των καταστημάτων τους. Όμως, στις εορταστικές περιόδους Πάσχα και Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς ανοίγουν κανονικά.

Δείτε επίσης