Ελλάδα

Ταξί: Τραβούν χειρόφρενο από τη Δευτέρα έως και την Πέμπτη

«Το υπό ψήφιση φορολογικό νομοσχέδιο είναι μια απροκάλυπτη πρόθεση εξόντωσης κάθε μορφής ατομικής επιχειρηματικότητας»

Ταξί: Τραβούν χειρόφρενο από τη Δευτέρα έως και την Πέμπτη
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Για τέσσερις ημέρες και όχι για δύο, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί, τραβούν χειρόφρενο τα ταξί σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Alpha, οι αυτοκινητιστές πανελλαδικά θα πραγματοποιήσουν δύο 48ώρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το φορολογικό νομοσχέδιο.

Η απεργία θα διαρκέσει από τη Δευτέρα το πρωί στις 05:00 μέχρι την Παρασκευή στις 05:00 το πρωί.

Ταξί: Διαμαρτύρονται για το φορολογικό νομοσχέδιο

«Το υπό ψήφιση φορολογικό νομοσχέδιο είναι μια απροκάλυπτη πρόθεση εξόντωσης κάθε μορφής ατομικής επιχειρηματικότητας. Είναι ωμή δολοφονία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των αξιών που υποτίθεται ότι παρέχει μια δημοκρατική χώρα στους πολίτες της. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σχεδίασε τον εργασιακό θάνατο χιλιάδων επαγγελματιών, μεταξύ αυτών και των αυτοκινητιστών ταξί. Το ταξί κινδυνεύει με αφανισμό. Πρόθεσή τους είναι να μας εξοντώσουν οικονομικά και να μας αναγκάσουν να παραδώσουμε τις άδειές μας σε πολυεθνικές και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΣΑΤΑ.

Από την πλευρά του το Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί Θεσσαλονίκης «Ο Ερμής» τονίζει ότι «το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα επιδεινώσει την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση την οποία διέρχεται ο κλάδος μας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Δείτε επίσης