Ελλάδα

Παναθεσσαλικό: 6 συλλήψεις και 16 προσαγωγές για τα επεισόδια

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Aστυνομίας

Παναθεσσαλικό: 6 συλλήψεις και 16 προσαγωγές για τα επεισόδια
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η ΕΛ.ΑΣ.εξέδωση ανακοίνωση για όσα συνέβησαν στον αγώνα Βόλος-Ολυμπιακός στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, για τη 13η αγωνιστική της Super League.

Σε αυτή αναφέρει ότι άτομα προσπάθησαν να εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο, ενώ ομάδα που βρισκόταν έξω από το γήπεδο «κινήθηκε απειλητικά κατά αστυνομικών -εκσφενδονίζοντας αντικείμενα (πέτρες και φωτοβολίδες ευθείας βολής)- με αποτέλεσμα να απειληθεί η σωματική ακεραιότητα των οργάνων της τάξης και να προκληθούν ζημιές σε υπηρεσιακό λεωφορείο της ΕΛ.ΑΣ.».

Επισημαίνει ότι έγινε περιορισμένη χρήση χημικών στον εξωτερικό χώρο του γηπέδου και προσήχθησαν 16 άτομα, ενώ στη διάρκεια των ελέγχων πριν την έναρξη του αγώνα συνελήφθησαν 6 άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και βεγγαλικών, καθώς και για κατοχή ναρκωτικών.

H ανακοίνωση

«Σχετικά με περιστατικό, κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, διευκρινίζονται τα εξής:

Στο 90ό λεπτό του αγώνα, άτομα, που βρίσκονταν στις κερκίδες του γηπέδου, προσπάθησαν να εισέλθουν εντός του γηπέδου. Oι άμεσες ενέργειες των αστυνομικών, που εκτελούσαν μέτρα τάξης, με την χρήση των ενδεδειγμένων μεθόδων, απέτρεψαν την είσοδό τους.

Αργότερα, μεγαλύτερη ομάδα ατόμων, έξω από το γήπεδο, κινήθηκε απειλητικά κατά αστυνομικών -εκσφενδονίζοντας αντικείμενα (πέτρες και φωτοβολίδες ευθείας βολής)- με αποτέλεσμα να απειληθεί η σωματική ακεραιότητα των οργάνων της τάξης και να προκληθούν ζημιές σε υπηρεσιακό λεωφορείο της ΕΛ.ΑΣ.

Αστυνομικοί, χρησιμοποιώντας τα απαραίτητα μέσα -περιλαμβανομένης της περιορισμένης χρήσης χημικών στον εξωτερικό χώρο του γηπέδου- τους απώθησαν, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν από το σημείο και να μην επεκταθεί η ένταση, ενώ πραγματοποιήθηκαν 16 προσαγωγές.

Στη διάρκεια των ελέγχων πριν την έναρξη του αγώνα συνελήφθησαν 6 άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και βεγγαλικών, καθώς και για κατοχή ναρκωτικών.»

Δείτε επίσης