Ελλάδα

Καιρός: Μεταβολή εξπρές φέρνει καταιγίδες και Βοριάδες μέχρι 7 μποφόρ

Δείτε live την εξέλιξη του καιρού σε χάρτες

Καιρός: Μεταβολή εξπρές φέρνει καταιγίδες και Βοριάδες μέχρι 7 μποφόρ
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από σήμερα Δευτέρα 4/12 με κακοκαιρία εξπρές που θα φέρει έντονες βροχοπτώσεις σε πολλές περιοχές της χώρας.

«Τα κύρια χαρακτηριστικά αυτής της μεταβολής του καιρού θα είναι οι βροχές και οι κατά τόπους καταιγίδες. Οι Βοριάδες που θα φτάσουν τα 7 μποφόρ και στο βορειοανατολικό Αιγαίο και τα 8 μποφόρ. Εκεί, ίσως να έχουμε και κάποια προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες» σύμφωνα με την πρόγνωση του κ. Καλλιάνου. Όμως εκτός από τη βροχή, θα έχουμε και πτώση της θερμοκρασίας.

«Πτώση της θερμοκρασίας κατά 5 με 6 ακόμα και 7 μονάδες. Σημαντική πτώση. Ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα. Αυτό σημαίνει ότι από τους 22 με 23 βαθμούς που είχαμε σήμερα και χθες, θα πάμε στους 16 – 17… Στη Βόρεια Ελλάδα θα έχουμε μέγιστη (θερμοκρασία) 14 με 15 βαθμούς κελσίου» τόνιζε ο Γιάννης Καλλιάνος διευκρινίζοντας ότι «έρχεται μια ψύχρα. Όχι ακραία όμως».

Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία – Πότε έρχεται στην Αττική

«Σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης τις επόμενες ώρες θα ξεκινήσουν μπόρες, βροχές και τοπικές καταιγίδες και στο βορειοανατολικό Αιγαίο.

Το πρωί της Δευτέρας (4/12/23) σε περιοχές του Βορειοανατολικού Αιγαίου, στις Σποράδες, στην Εύβοια και στην Αττική κατά πάσα πιθανότητα φαίνεται ότι θα έχουμε ισχυρές βροχές και τοπικές καταιγίδες.

Βέβαια θα είναι γρήγορο το πέρασμα και δε θα προβληματίσει. Και στα Ανατολικά και Νότια της Πελοποννήσου θα βρέχει. Και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου».

Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο θα βρέχει σε πολλές περιοχές της χώρας «όχι όμως ανησυχητικά». Βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα της Δευτέρας (4/12). Αλλά οι βροχές επανέρχονται από την Τετάρτη…

Δείτε LIVE την εξέλιξη του καιρού, από το γραφικό του Windy:

Δείτε επίσης