Ελλάδα

Αράχωβα: Ανατροπή σχετικά με το βασανισμό του «Όλιβερ»; Τι ψάχνει η Αστυνομία

Τους βασανιστές-δολοφόνους του καλοκάγαθου χάσκι, «Όλιβερ», ψάχνουν οι αστυνομικοί στην Αράχωβα

Αράχωβα: Ανατροπή σχετικά με το βασανισμό του «Όλιβερ»; Τι ψάχνει η Αστυνομία
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Μεγάλη έκταση έχει λάβει η υπόθεση του βασανισμού και της δολοφονίας του χάσκι, ονόματι «Όλιβερ», στην Αράχωβα, καθώς φουντώνει η οργή στο διαδίκτυο όσο δεν βρίσκονται οι δράστες και εκείνοι που-ενδεχομένως-γνωρίζουν, δεν μιλάνε!

Κάτοικοι της περιοχής για τους οποίους υπήρχε η «εικόνα» ότι θα μπορούσαν να έχουν δει κάτι μίλησαν με τους αστυνομικούς χωρίς, δυστυχώς, να υπάρξει κάποια ουσιαστική εξέλιξη.

Παράλληλα, έγινε εκ νέου προσπάθεια συλλογής υλικού από κάμερες ασφαλείας, ωστόσο δεν έχει βρεθεί προσώρας κάποιο καρέ που θα μπορούσε να βοηθήσει την έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών.

«Δεν ξήλωσαν τις κάμερες»

Παρεμπιπτόντως, σημειώνεται πως η επικεφαλής της Πανελλήνιας Ομάδας για την κακοποίηση των ζώων, Μάρθα Πουλτίδου ισχυρίστηκε ότι υπήρχαν κάμερες στο σημείο της κακοποίησης οι οποίες ξηλώθηκαν και πως το υλικό δεν δόθηκε.

Ωστόσο, η ιδιοκτήτρια καταστήματος στην Αράχωβα το διέψευσε, υποστηρίζοντας: «Δεν ισχύουν όσα λένε ότι κατέστρεψαν τις κάμερες μας. Είναι κανονικά στη θέση τους. Ήρθε η αστυνομία και πήρε κανονικά το υλικό. Δεν το ελέγξαμε εμείς, να δούμε τι φαίνεται. Κανένας Αραχωβίτης δεν θα έκανε κάτι τόσο αποτρόπαιο. Κάνεις δεν συγκαλύπτει. Αν και όσοι ξέρουν θα μιλήσουν εάν είδαν κάτι».

Δεν επιβεβαιώνουν ότι το χάσκι κακοποιήθηκε σεξουαλικά

Την ίδια ώρα, αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής δεν επιβεβαιώνουν την αρχική αναφορά ότι το χάσκι κακοποιήθηκε σεξουαλικά.

Σημειώνεται, πως η κτηνιατρική πραγματογνωμοσύνη του νεκρού ζώου είχε παραγγελθεί στις 28 Νοεμβρίου 2023 και την ανέλαβε η Διεύθυνση Κτηνιατρικής/Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Βοιωτίας, ενώ ο «Όλιβερ» πέθανε στις 9.00 της 28ης Νοεμβρίου.

Σημειώνεται, άλλωστε, ότι επρόκειτο για ένα σκυλί που δεν ήταν επιθετικό, το γνώριζαν οι περισσότεροι κάτοικοι και καταστηματάρχες στην Αράχωβα, ενώ εκτιμάται ότι ο κακοποιητής ή οι κακοποιητές είναι άνθρωποι που έχουν «δεσμούς» με την περιοχή.

Με δεδομένο ότι οι επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι οι κακοποιητές ζώων είναι άτομα με ροπή στο έγκλημα, οι αστυνομικοί αναζητούν άτομα με ποινικό παρελθόν και συγκεκριμένα με παρελθόν ενδοοικογενειακής βίας, σε μία προσπάθεια να σχηματιστεί ένας πρώτος κύκλος εν δυνάμει υπόπτων.

Αξίζει, εξάλλου, να επισημανθεί ότι ο δράστης ή οι δράστες σε περίπτωση σύλληψης θα είναι αντιμέτωποι με ποινή κάθειρξης έως και 10 χρόνια και χρηματική ποινή έως 50.000 ευρώ.

Πρόκειται για το νόμο 4830/2021, ο οποίος προβλέπει ότι ο βασανισμός ζώου και η εσκεμμένη πρόκληση πόνου είναι κακούργημα που διώκεται αυτεπαγγέλτως.

Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Κυριακής (26/11), όταν ο ιδιοκτήτης του Όλιβερ, του καλοκάγαθου χάσκι όπως λένε στην περιοχή, επέστρεψε στο σπίτι του και άφησε για λίγο το σκυλί του να βγει έξω από την καλά προστατευμένη αυλή, καθώς το χάσκι ήθελε να πάει βόλτα.

Κι ενώ ο ιδιοκτήτης του περίμενε το σκυλάκι του να επιστρέψει, το χάσκι δεν εμφανίστηκε ποτέ. Τρομερά ανήσυχη η οικογένεια βγήκε στους δρόμους να το αναζητήσει μέχρι τα ξημερώματα, ωστόσο δεν κατάφεραν να το εντοπίσουν.

Τελικά το βράδυ της Δευτέρας ενημέρωσαν τον ιδιοκτήτη πως το ζώο εντοπίστηκε σχεδόν ημιλιπόθυμο και βαριά κακοποιημένο.

Ο Όλιβερ έφερε χτυπήματα στο κεφάλι, είχε τα πλευρά του σπασμένα και είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά με αιχμηρό αντικείμενο. Σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκε με δεμένο το στόμα.

Δείτε επίσης