Ελλάδα

Πως θα λειτουργήσει η πλατφόρμα για τα ζώα συντροφιάς

Λεπτομέρειες για τη ψηφιακή εφαρμογή για τα ζώα συντροφιάς έδωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου

πλατφορμα για τα ζωα συντροφιας, ζωα συντροφιας, κατοικιδια, ψηφιακη εφαρμογη ζωα συντροφιας, ζώα συντροφιάς πλατφόρμα, πλατφορμα για τα ζωα συντροφιας
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Πλατφόρμα για τα ζώα συντροφιάς: Ειδήσεις «έβγαλε» η συνέντευξη του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου στη «Βραδυνή της Κυριακής».

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Παπαστεργίου- μεταξύ άλλων- αποκάλυψε ότι σε λίγες ημέρες ανακοινώνεται επίσημα η πλατφόρμα για τα ζώα συντροφιάς.

Ειδικότερα, ερωτηθείς για τις ψηφιοποιήσεις που δεν θα αφορούν μόνο εμάς αλλά και τα ζωάκια μας είπε τα εξής:

«Νομίζω –λόγω και της αγάπης που αυτά μας δείχνουν– ότι αξίζει να τους αφιερώσουμε μία ψηφιακή εφαρμογή.

Σε λίγες ημέρες ανακοινώνουμε επίσημα την πλατφόρμα για τα ζώα συντροφιάς, στην οποία θα δηλώνουμε το ζωάκι μας ενώ θα είναι καταγεγραμμένοι και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Κτηνίατροι, φιλοζωικές οργανώσεις, καταφύγια δήμων και, φυσικά, οι ιδιοκτήτες, θα υπάρχουν σε αυτή.

Στην πλατφόρμα θα ενσωματωθεί και το βιβλιάριο υγείας του ζώου, έτσι ώστε να μην αντιμετωπίζουμε δυσκολίες όταν ταξιδεύουμε μαζί του, ενώ θα υπάρχει και δυνατότητα υιοθεσίας ζώων οργανωμένα και νόμιμα. Ακόμη, η πλατφόρμα θα διαθέτει σχετικό τμήμα για ζώα συντροφιάς που χάθηκαν ή βρέθηκαν.

Μέσω της εφαρμογής θα εκτυπώνουμε QRcode, το οποίο θα τοποθετούμε στο λουρί του σκύλου ή της γάτας μας και θα μπορούμε σε περίπτωση εξαφάνισης να τα βρούμε ευκολότερα».

Δείτε επίσης