Ελλάδα

Επεισόδια Ρέντη: Και η ΕΥΠ στις έρευνες για τους δράστες της επίθεσης στον αστυνομικό

Η ναυτική φωτοβολίδα μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα εκτόξευσης μέχρι και 137 χλμ/ώρα και να αναπτύξει θερμοκρασία έως 1.600°C

επεισοδια ρεντη, επεισοδια ρεντης, ρεντη επεισοδια, ρεντης επεισοδια, επεισοδια στο ρεντη, αστυνομικος επεισοδια ρεντη, επεισοδια αστυνομικος ρεντη, ναυτικη φωτοβολιδα σε αστυνομικο ρεντης, ρεντη ναυτικη φωτοβολιδα επεισοδια
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Επεισόδια Ρέντη: Την ώρα που ο 31χρονος αστυνομικός συνεχίζει τη μάχη για τη ζωή του, νοσηλευόμενος σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας, μετά τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του με ναυτική φωτοβολίδα την περασμένη Πέμπτη (07/12), οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Ενδεικτικό της σημασίας που έχει δώσει στην υπόθεση, με τα σοβαρά επεισόδια στο Ρέντη, η κυβέρνηση είναι η εμπλοκή της ΕΥΠ στις έρευνες, κάτι που φάνηκε και από την παρουσία του διοικητή της υπηρεσίας, στην σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό για τα μέτρα αντιμετώπισης της οπαδικής βίας, τα οποία θα ανακοινωθούν την Δευτέρα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Σε κάθε περίπτωση, αυτή την στιγμή οι έρευνες της αστυνομίας έχουν εστιάσει στο βιντεοληπτικό υλικό που έχουν στα χέρια τους.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία έχει στην κατοχή της τουλάχιστον δύο βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή των επεισοδίων, τα οποία τα αναλύουν εξονυχιστικά.

Κομβικής σημασίας είναι τα ευρήματα που έχει η αστυνομία από τον χώρο που έγιναν τα επεισόδια κι έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια, ψάχνοντας γενετικό υλικό.

Τι είναι η ναυτική φωτοβολίδα που τραυμάτισε τον αστυνομικό

Αξίζει πάντως, να δει κανείς ορισμένα στοιχεία για τη ναυτική φωτοβολίδα, ενδεικτικά της δολοφονικής επίθεσης που δέχθηκε ο άτυχος αστυνομικός.

Και αυτό διότι οι φωτοβολίδες αυτές προορίζονται αποκλειστικά για ναυτικούς σκοπούς και χρησιμοποιούνται όταν υπάρχει κίνδυνος για την ζωή των ναυτικών.

Η ταχύτητα με την οποία εκτοξεύονται μπορεί να φθάσει έως και τα 137 χλμ/ώρα, ενώ αναπτύσσουν θερμοκρασία έως 1.600°C και δεν σβήνουν στο νερό.

Δείτε επίσης