Ελλάδα

Αντώνης Καρυώτης: Ο ανιψιός του πήρε το όνομά του – Συγκίνηση στη βάφτιση

Μια μαντινάδα του Νεκτάριου Ζαχαριά, ο οποίος είναι μάγειρας αλλά έχει χόμπι τις μαντινάδες, συγκίνησε τους παρευρισκόμενους

Αντώνης Καρυώτης
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στη βάφτιση του ανιψιού του Αντώνη Καρυώτη, που δολοφονήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου στο λιμάνι του Πειραιά, όταν προσπάθησε να επιβιβαστεί στο πλοίο «Blue Horizon».

Η αδελφή του, Γεωργία, βάφτισε μαζί με το σύζυγό της τον ενός έτους γιο τους και του έδωσαν το όνομα του αδικοχαμένου Αντώνη, στον Ιερό Ναό της Αγίας Άννας, εκεί όπου είχε γίνει και η κηδεία του στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης.

Ο αδελφός του, Νίκος, μίλησε στην εφημερίδα «ΟΝ time» για τη βάφτιση του ανιψιού του, που πήρε το όνομα του Αντώνη.

«Νιώθω πολύ όμορφα που ο ανιψιός μας πήρε το όνομα του αείμνηστου αδελφού μας Αντώνη. O μικρός είναι ενός έτους και η απόφαση για το όνομά του έγινε κατόπιν συνεννόησης όλης της οικογένειας. Νονά ήταν η Μαρία, μία οικογενειακή μας φίλη. Νιώθω ειλικρινά χαρούμενος» είπε ο Νίκος.

Συγκίνηση προκάλεσε όμως μια μαντινάδα του Νεκτάριου Ζαχαριά, ο οποίος είναι μάγειρας αλλά έχει χόμπι τις μαντινάδες...

«Τα παιδιά τα ξέρω από μικρά. Όλη την οικογένεια. Ο Αντώνης ήταν ένα ήρεμος και ήσυχος άνθρωπος. Δεν πείραζε άνθρωπο, βοηθούσε τους πάντες, αγωνιζόταν κάθε μέρα για το μεροκάματο. Με πήρε τηλέφωνο δύο μέρες πριν από τη βάφτιση ο παπα-Γιώργης Τζάβλας, που είναι ο παπάς της ενορίας, και μου είπε: “Επειδή είσαι μάγειρας, μπορείς να πας να τους φτιάξεις τα φαγητά τους;”. Πήγα και μαγείρεψα μετά τη βάφτιση».

«Έχω γράψει για τη βάφτιση μαντινάδες, μία πριν και μία μετά το μυστήριο. Μας στενοχώρησε όλη αυτή η ιστορία κι έχω γράψει μαντινάδες. Στην κηδεία μια μαντινάδα είχε οργή, στη βάφτιση ήταν ευχές για το μικρό:

Ξάνοιγε από κι ψηλά…

Αντώνη το κοπέλι…

ο άγγελός του να γενείς…

πράμα να μη το μέλει…

Να μεγαλώσεις να γενείς…

σωστός στην κοινωνία…

το όνομά σου να τιμάς..

και να ’χεις τα πρωτεία…».

Στο μεταξύ, την υπόθεση με τη δολοφονία του άτυχου Αντώνη έχει αναλάβει αμισθί ο Δικηγορικός Σύλλογος Λασιθίου και συγκεκριμένα ένα μέλος της ομάδας των δικηγόρων, ο Ιωσήφ Μπετούρας, δήλωσε:

«Η υπόθεση κατ’ εντολή του εισαγγελέα Πειραιά επέστρεψε στον ανακριτή για επιπλέον ενέργειες. Η οικογένεια του Αντώνη Καργιώτη ζητάει την τιμωρία όλων των εμπλεκομένων, αλλά παράλληλα να δημιουργηθούν και οι συνθήκες για να μην ξαναγίνει κάτι αντίστοιχο στο μέλλον».

Δείτε επίσης