Ελλάδα

Ηράκλειο: Αγωνία για την 17χρονη που υπέστη ανακοπή μετά από αλλεργικό σοκ

Τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας της - Το χρονικό της υπόθεσης

Ηράκλειο, ΜΕΘ, νοσοκομείο, μαθήτρια, κατανάλωση τροφής, αλλεργικό σοκ, ανακοπή, νοσηλεία, ΜΕΘ
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου η 17χρονη μαθήτρια σε σχολείο της Αττικής, που συμμετείχε σε σχολική εκδρομή στο Ηράκλειο και το πρωί της Κυριακής υπέστη, μετά από κατανάλωση κάποιας τροφής, αλλεργικό σοκ και αμέσως μετά ανακοπή.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, ο ίδιος ενημερώθηκε ότι το 17χρονο κορίτσι, που γνώριζε ότι είχε αλλεργία, διέθετε μαζί του και έκανε ένεση αδρεναλίνης, ωστόσο βρέθηκε από συμμαθήτριές του αναίσθητο μέσα στο δωμάτιο που διέμενε.

«Το παιδί είναι διασωληνωμένο και σε μια κατάσταση που είναι σταθεροποιημένη όσον αφορά τις ζωτικές λειτουργίες. Ο εγκέφαλος όμως έχει σημεία, και κλινικά και από την απεικόνιση, ότι έχει υποστεί βλάβες σοβαρές από την ανοξαιμία μετά την ανακοπή» ανέφερε ο Διευθυντής της ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ανέστης Κιούλπαλης, που ενημέρωσε και τους γονείς του παιδιού, οι οποίοι έφτασαν στο Ηράκλειο το βράδυ της Κυριακής.

Κρήτη: Βούτυρο κατανάλωσε η 17χρονη που έπαθε αλλεργικό σοκ

Νέες πληροφορίες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες υπέστη αλλεργικό σοκ η 17χρονη μαθήτρια βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η 17χρονη που έχει αλλεργία στα γαλακτοκομικά κατανάλωσε από συσκευασμένο βούτυρο σε ψωμί που άλειψε σε ψωμί. Ένιωσε αμέσως αδιαθεσία και ανέβηκε κατευθείαν στο δωμάτιό της για να κάνει ένεση αδρεναλίνης. Επειδή η ώρα περνούσε και η νεαρή κοπέλα δεν επέστρεφε στο εστιατόριο του ξενοδοχείου μια από τις συνοδούς καθηγήτριες ανέβηκε στο δωμάτιο της όπου και τη βρήκε χωρίς τις αισθήσεις, ξεκίνησε αμέσως ΚΑΡΠΑ και στο σημείο κλήθηκε το ΕΚΑΒ.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η 17χρονη είχε κάνει πολλές φορές ενέσεις με αδρεναλίνη καθώς είχε υποστεί αρκετές φορές στο παρελθόν αλλεργικό σοκ.

Το ιατρικό ανακοινωθέν

Το νοσοκομείο εξέδωσε το ακόλουθο ανακοινωθέν:

«Σήμερα Κυριακή 10-12-2023 διακομίστηκε στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου μας με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και με συνοδεία Ιατρού, ανήλικη 17 ετών σε καρδιακή ανακοπή (ασυστολία).

Διασωληνώθηκε και μετά από 10 λεπτά εξειδικευμένης αναζωογόνησης ανέκτησε καρδιακό ρυθμό.

Η αρτηριακή πίεση υποστηρίχθηκε με αγγειοσυσπαστικά φάρμακα και υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις.

Μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου για σταθεροποίηση και νοσηλεία.

Η κατάσταση της υγείας της παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη».

Δείτε επίσης