Ελλάδα

Ανατροπή στην υπόθεση Όλιβερ στην Αράχωβα: «Πληροφορίες πως κακοποιήθηκε από αγέλη ζώων»

Θα «καθαρίσει» το όνομα της Αράχωβας, είπε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κώστας Κατσαφάδος

Ανατροπή στην υπόθεση Όλιβερ στην Αράχωβα: «Πληροφορίες πως κακοποιήθηκε από αγέλη ζώων»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Τις επόμενες ώρες αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις από την Αστυνομία σχετικά με την κακοποίηση και τον θάνατο του Όλιβερ στην Αράχωβα που συγκλόνισε την κοινή γνώμη.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, ανατρέπονται πλήρως τα αρχικά σενάρια που είχαν αναπτυχθεί για τον «Όλιβερ», το 8χρονο χάσκι που πέθανε στην Αράχωβα από ανακοπή, έπειτα από κακοποίηση που υπέστη.

Κατά πληροφορίες, το αστυνομικό πόρισμα, έπειτα από την εξέταση ειδικού πραγματογνώμονα, θα καταλήγει στο συμπέρασμα πως ο άτυχος σκύλος κακοποιήθηκε, τελικά, από αγέλη ζώων, φέροντας τραύματα από δαγκωματιές, με συνέπεια να μην αντέξει και μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, να χάσει τη ζωή του.

Από την ημέρα που έγινε γνωστός ο θάνατος του χάσκι, αναπτύχθηκε σειρά σεναρίων γύρω από την κακοποίησή του, με τον ιδιοκτήτη του σκύλου και την κτηνίατρο από την Ιτέα που τον εξέτασε αρχικά, να επιμένουν πως κακοποιήθηκε από άνθρωπο.

Ωστόσο, άλλοι κτηνίατροι της Περιφέρειας Βοιωτίας που τον εξέτασαν, κατέληξαν σε πόρισμα το οποίο σε κάποια σημεία του έρχόταν σε αντίθεση με την αρχική διάγνωση της κτηνιάτρου.

Τις τελευταίες ώρες, πηγές της ΕΛΑΣ ανέφεραν πως έχουν αρχίσει να εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο ο «Όλιβερ» να κακοποιήθηκε τελικά από αγέλη σκύλων και αυτό είναι και το τελικό πόρισμα που θα ανακοινώσουν.

Η Κωνσταντία Δημογλίδου, εκπρόσωπος Τύπου ΕΛ.ΑΣ, μίλησε στο LIVE NEWS για την υπόθεση

«Μέχρι στυγνή τα δεδομένα που είχε η αστυνομία δεν μας δείχνει κάποιον δράστη. Δεν δέιχνει δηλαδή κάποιον άνθρωπο. Έχουμε φυσικά και τις τρεις γνωματεύσεις και περιμένουμε και μια πραγματονομοσύνη ώστε να δοθεί το υλικό όλο στον Εισαγγελέα. Όταν έχουμε κάτι επίσημο από την εισαγγελία τότε θα έχουμε ανακοινώνεις. Πάντως, η Ελληνική αστυνομία δεν έχει προχωρήσει σε κάποια σύλληψη δράστη ούτε σε κάποια ταυτοποίηση».

Κατσαφάδος: Θα «καθαρίσει» το όνομα της Αράχωβας

Τις ανακοινώσεις απο την πλευρά της Αστυνομίας προανήγγειλέ «εντός της ημέρας ή αύριο» και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κώστας Κατσαφάδος, με δηλώσεις του στην ΕΡΤ.

Όπως εξήγησε τα οσα θα ανακοινωθούν είναι αποτέλεσμα της παρουσίας στην Αράχωβα εδώ και ημέρες ανώτατων αξιωματικών της Ασφάλειας και των εγκληματολογικών εργαστηρίων που «έχουν πάρει καταθέσεις από περιοίκους και έχουν εξετάσει βιντεοληπτικό υλικό».

Ερωτηθείς για το τι θα ανακοινωθεί, ο κ. Κατσαφάδος, αρκέστηκε να πει στο ότι «έχουμε καταλήξει στην αιτία θανάτου του χάσκι».

Ειδικά, δε, για το αν με τις ανακοινώσεις «θα καθαρίσει» το όνομα της Αράχωβας μετά από καταγγελίες τα προηγούμενα 24ωρα για προσπάθεια συγκάλυψης σχετικά με τον θάνατο του Όλιβερ, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη ήταν καταφατικός λέγοντας «πιστεύω ότι θα καθαρίσει το όνομα της Αραχώβας».

Δείτε επίσης