Ελλάδα

Αράχωβα: Θέμα χρόνου το πόρισμα για τον θάνατο του χάσκι Όλιβερ - Το πιθανό σενάριο

Θανατώθηκε από αγέλη άγριων ζώων και όχι από ανθρώπινο χέρι, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία

Αράχωβα: Θέμα χρόνου το πόρισμα για τον θάνατο του χάσκι Όλιβερ - Το πιθανό σενάριο
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ανατροπή αναμένεται στην υπόθεση του τραγικού θανάτου του χάσκι Όλιβερ στην Αράχωβα, με τις πληροφορίες να δείχνουν ότι το σκυλί θανατώθηκε από αγέλη άγριων ζώων και όχι από ανθρώπινο χέρι.

Σε νέα συμπεράσματα, φαίνεται να καταλήγει η διεύθυνση Ανθρωποκτονιών της Ελληνικής Αστυνομίας σε ό,τι έχει να κάνει με τη δολοφονία του χάσκι Όλιβερ στην Αράχωβα μετά από κακοποίηση που υπέστη.

Όπως έδειξε το βιντεοληπτικό υλικό που συνέλεξαν οι αστυνομικοί από την περιοχή, ο σκύλος έπεσε θύμα αγέλης ζώων που του επιτέθηκε τραυματίζοντάς το θανάσιμα.

Μάλιστα η συρροή στοιχείων από την κάμερες δείχνει σε κάποιο σημείο τον Όλιβερ να κινείται και να ακολουθείται από άλλα σκυλιά και σε κάποια άλλη φάση να είναι αυτά τα σκυλιά δίπλα του, χωρίς να παρεμβάλλεται μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οι αστυνομικοί εξέτασαν από την αρχή την περίεργη αυτή υπόθεση, συγκεντρώνοντας μαρτυρίες και καταθέσεις τόσο από τον κηδεμόνα του ζώου όσο και από άτομα που το έβλεπαν συχνά στους δρόμους της πόλης.

Την ίδια ώρα ζήτησαν πληροφορίες από γιατρούς που εξέτασαν τον Όλιβερ και τα σημάδια κακοποίησης που έφερε στο σώμα του. Όπως επίσης είχαν στη διάθεσή τους και τα στοιχεία που προέκυψαν από την εκταφή του σκύλου και τις νέες καταθέσεις της κτηνιάτρου που τον εξέτασε πρώτη.

Αυτό που, προφανώς, βοήθησε σημαντικά τους αστυνομικούς προκειμένου να σχηματίσουν μια δεύτερη υπόθεση εργασίας και τελικά να καταλήξουν στη διαλεύκανση της θανάτωσης, ήταν οι μαρτυρίες από κατοίκους της Αράχωβας για αγέλη σκύλων που είχε βρεθεί στο ίδιο σημείο με τον Όλιβερ.

Μετά απ’ αυτό, οι αστυνομικοί ερεύνησαν διεξοδικά τις εικόνες από κάμερες ασφαλείας κι εντόπισαν τις κινήσεις τόσο του χάσκι όσο και της αγέλης που του επιτέθηκε. Μάλιστα από το υλικό δεν φάνηκε να επιτίθεται στον Όλιβερ κάποιος άνθρωπος ή να τον αρπάζει μεταφέροντάς τον σε άλλο σημείο.

Τι είπε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ:

Δείτε επίσης