Ελλάδα

Ρέντης: «Έπιασα τη φωτοβολίδα αλλά δεν την εκτόξευσα» λέει ο αδελφός του 18χρονου

«Κάποιος μου την έδωσε, την έπιασα και την άφησα. Μετά ξαναμπήκα στο γήπεδο», ισχυρίστηκε ο ανήλικος στην απολογία του

Ρέντης: «Έπιασα τη φωτοβολίδα αλλά δεν την εκτόξευσα» λέει ο αδελφός του 18χρονου
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Νέα πρόσωπα προστίθενται στο κάδρο των ερευνών της ΕΛ.ΑΣ για την επίθεση με τη ναυτική φωτοβολίδα σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού στα επεισόδια στου Ρέντη.

Ανάμεσα σε αυτά και ο 16χρονος αδερφός του 18χρονου κατηγορούμενου καθώς βρέθηκαν το DNA και αποτύπωμά του σε εκτοξευτήρα φωτοβολίδας από τα επεισόδια στου Ρέντη. Ο νεαρός στη συμπληρωματική του κατάθεση υποστήριξε στις αρχές ότι έπιασε φωτοβολίδα αλλά δεν την εκτόξευσε.

«Την στιγμή που βγήκα να φωνάξω τον αδερφό μου να γυρίσει πίσω και να μην πάει στα επεισόδια, κάποιος που δεν γνωρίζω μου έδωσε μια φωτοβολίδα. Ρώτησα τι είναι και μου είπε πάμε να την πετάξουμε. Την άφησα από τα χέρια μου και ξαναμπήκα στο γήπεδο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο 16χρονος.

Παράλληλα επιμένει πως δεν συμμετείχε στα επεισόδια στου Ρέντη και πως η επαφή του με την φωτοβολίδα ήταν μόνο για ελάχιστα λεπτά. Όμως σύμφωνα με την έρευνα πάνω σε εκτοξευτήρα φωτοβολίδας βρέθηκαν το DNA του από ιδρώτα και αποτύπωμα. Ακόμη στα χέρια του βρέθηκαν κατάλοιπα πυρίτιδας.

«Δέχομαι απειλητικά μηνύματα» λέει ο μάνατζερ γνωστού τράπερ

Επίσης πυρίτιδα βρέθηκε και στον 26χρονο μάνατζερ γνωστού τράπερ που έχει καταθέσει ήδη στις αρχές υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν στα επεισόδια. Ο 26χρονος αφού κατήγγειλε ότι οι αστυνομικοί τον χτύπησαν προκειμένου να ομολογήσει, κάτι που αρνείται η αστυνομία, τώρα καταγγέλλει ότι δέχεται απειλές.

Στις φυλακές Αυλώνας ο 18χρονος

Ο 18χρονος κατηγορούμενος οδηγήθηκε στις φυλακές Αυλώνα και δεν αποκλείεται να κληθεί για συμπληρωματική απολογία μόλις προκύψουν νέα στοιχεία.

Για τον «καθοδηγητή» είπε ότι είχε γένια. Είναι ο άνθρωπος που τον πίεσε, όπως ισχυρίζεται, να μείνει στο σημείο: «Μου έδωσε τη φωτοβολίδα, πήγα να φύγω, με τράβηξε και μου είπε πού πας ρε μ…. θα σε γ….» είπε ο 18χρονος.

Στο μικροσκόπιο του τμήματος Αθλητικής Βίας λίστα με 50 άτομα

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, το τμήμα Αθλητικής Βίας έχει στα χέρια του λίστα με 50 άτομα, τα οποία οι Αρχές θεωρούν πως είχαν ενεργό ρόλο στα επεισόδια στου Ρέντη

Συγκεκριμένα, οι Αρχές έχουν ζητήσει από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών την προτεραιότητα στις εξετάσεις που γίνονται από ειδικό κλιμάκιο της αστυνομίας για τον εντοπισμό αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού σε όλα τα ευρήματα που έχουν εντοπιστεί στο σημείο που τραυματίστηκε ο 31χρονος αστυνομικός.

Δείτε επίσης