Ελλάδα

Ρέντης: Στενεύει ο κλοιός για τον καθοδηγητή - Πώς θα στοιχειοθετηθεί εγκληματική οργάνωση

Τα τρία βήματα των Αρχών - Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες - Χαροπαλεύει ο 31χρονος αστυνομικός

Ρέντης: Στενεύει ο κλοιός για τον καθοδηγητή - Πώς θα στοιχειοθετηθεί εγκληματική οργάνωση
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται αποτυπώματα, μαρτυρίες, DNA και κινητά για τα επεισόδια που δημιουργήθηκαν το βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου στου Ρέντη.

Το πλάνο των τριών βημάτων της ΕΛ.ΑΣ που θα ανοίξει και το νέο κύκλο συλλήψεων έχει ως εξής:

Πρώτο βήμα: Κεντρικό ρόλο στη συλλογή στοιχείων αποτελεί η συγκέντρωση μαρτυριών από τα «πιτσιρίκια», δηλαδή τους μικρότερους σε ηλικία που στρατεύονται στα ραντεβού για επεισόδια.

Δεύτερο βήμα: Η σάρωση στα στίγματα των κινητών, στην προσπάθεια να εντοπίσουν από πού ξεκίνησαν οι χούλιγκαν και πού κατέληξαν.

Τρίτο βήμα: Τα αποτελέσματα DNA και αποτυπωμάτων από ρόπαλα, σουγιάδες, ρούχα και άλλα πειστήρια που έχουν συγκεντρωθεί.

Στο κάδρο μπαίνουν τα ηγετικά στελέχη των οργανωμένων συνδέσμων που σχεδίασαν, καθοδήγησαν και εκτέλεσαν την επίθεση κατά των δυνάμεων της αστυνομίας, έξω από το κλειστό γήπεδο του Ρέντη, αποτέλεσμα της οποίας ήταν ο βαρύτατος τραυματισμός του 31χρονου αστυνομικού.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ο κλοιός γύρω από τον άνθρωπο που παρουσιάζεται ως καθοδηγητής και φέρεται να είναι ηγετικό στέλεχος οπαδικού συνδέσμου, στενεύει ολοένα και περισσότερο. Οι Αρχές έχουν συγκεντρώσει σημαντικά στοιχεία και πλέον αναζητούν μάρτυρες που θα καταθέσουν εναντίον του, ώστε να τον «δέσουν» από όλες τις κατευθύνσεις.

Σύντομα αμένεται να υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις, με την ολοκλήρωση της δικογραφίας και την απόδοση κατηγοριών σε δεκάδες άτομα.

Ρέντης: «Έπιασα τη φωτοβολίδα αλλά δεν την εκτόξευσα» λέει ο αδελφός του 18χρονου

Ο νεαρός στη συμπληρωματική του κατάθεση υποστήριξε στις αρχές ότι έπιασε φωτοβολίδα αλλά δεν την εκτόξευσε.

«Την στιγμή που βγήκα να φωνάξω τον αδερφό μου να γυρίσει πίσω και να μην πάει στα επεισόδια, κάποιος που δεν γνωρίζω μου έδωσε μια φωτοβολίδα. Ρώτησα τι είναι και μου είπε πάμε να την πετάξουμε. Την άφησα από τα χέρια μου και ξαναμπήκα στο γήπεδο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο 16χρονος.

Παράλληλα επιμένει πως δεν συμμετείχε στα επεισόδια στου Ρέντη και πως η επαφή του με την φωτοβολίδα ήταν μόνο για ελάχιστα λεπτά. Όμως σύμφωνα με την έρευνα πάνω σε εκτοξευτήρα φωτοβολίδας βρέθηκαν το DNA του από ιδρώτα και αποτύπωμα. Ακόμη στα χέρια του βρέθηκαν κατάλοιπα πυρίτιδας.

«Δέχομαι απειλητικά μηνύματα» λέει ο μάνατζερ γνωστού τράπερ

Επίσης πυρίτιδα βρέθηκε και στον 26χρονο μάνατζερ γνωστού τράπερ που έχει καταθέσει ήδη στις αρχές υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν στα επεισόδια. Ο 26χρονος αφού κατήγγειλε ότι οι αστυνομικοί τον χτύπησαν προκειμένου να ομολογήσει, κάτι που αρνείται η αστυνομία, τώρα καταγγέλλει ότι δέχεται απειλές.

Δείτε επίσης