Ελλάδα

Ρέντης: Για ανθρωποκτονία κατηγορείται ο 18χρονος μετά τον θάνατο του αστυνομικού

Ο 18χρονος αναμένεται να κληθεί εκ νέου προκειμένου να απολογηθεί συμπληρωματικά πλέον για ανθρωποκτονία

Ρέντης: Για ανθρωποκτονία κατηγορείται ο 18χρονος μετά τον θάνατο του αστυνομικού
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Την Παρασκευή στον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του 31χρονου αστυνομικού Γιώργο Λυγγερίδη, που τραυματίστηκε από ναυτική φωτοβολίδα στα επεισόδια του Ρέντη, το βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου.

Ο αστυνομικός θα ταφεί στο κοιμητήριο της Θέρμης.

Το κατηγορητήριο, τόσο για τον 18χρονο καθ’ ομολογία δράστη που έχει ήδη προφυλακιστεί, όσο και για κάθε άλλο πρόσωπο που εμπλέκεται και έχει ταυτοποιηθεί για συμμετοχή στη δολοφονική επίθεση σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού, πρόκειται να αλλάξει και να μετατραπεί σε ανθρωποκτονία από απόπειρα ανθρωποκτονίας, μετά την τραγική εξέλιξη με τον θάνατο του αστυνομικού από την επίθεση που δέχτηκε στο Ρέντη.

Επομένως, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 18χρονος αναμένεται να κληθεί εκ νέου προκειμένου να απολογηθεί συμπληρωματικά πλέον για ανθρωποκτονία.

Ο άτυχος αστυνομικός υπέκυψε στα τραύματά του στις 12:34 στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας ενώ είχε υποβληθεί σε ακρωτηριασμό του ποδιού του.

Ο άτυχος ένστολος έδινε κυριολεκτικά μάχη για τη ζωή του επί 20 μέρες, με τους γιατρούς να προχωρούν σε ακρωτηριασμό του ποδιού του, λόγω της σοβαρότητας του τραύματος από την φωτοβολίδα. Εκτός από τον ακρωτηριασμό του τραυματισμένου ποδιού, οι γιατροί είχαν προχωρήσει σε εξωνεφρική αιμοκάθαρση, καθώς δεν λειτουργούσαν πολλά ζωτικά του όργανα.

Τις τελευταίες ημέρες, οι γιατροί του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας είχαν διακόψει και τη χορήγηση κατασταλτατικών φαρμάκων.

Δυστυχώς όμως, ο αστυνομικός κατέληξε σήμερα το πρωί. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου: «Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών, ο ασθενής αστυνομικός που νοσηλευόταν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό του στην περιοχή του Ρέντη, κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, σήμερα Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου και ώρα 12.34 μ.μ.»

Για την τραγική εξέλιξη της υπόθεσης θα ενημερωθούν οι δικαστικές αρχές προκειμένου να διαμορφωθεί το κατηγορητήριο για τον 18χρονο που κρατείται ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση και των άλλων εμπλεκομένων στα επεισόδια προκειμένου να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης.

Δείτε επίσης