Ελλάδα

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Έβγαζε κάρτες σε άστεγους και ναρκομανείς

Καταγελλίες εθελόντριας για τον Άλλο Άνθρωπο,που έλεγε ότι θα πάει στη Γάζα, ενώ δεν έμπαινε ούτε ο Ερυθρός Σταυρός

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Νέες καταγγελίες που συγκλονίζουν έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη σκοτεινή δραστηριότητα του Άλλου Ανθρώπου, Κώστα Πολυχρονόπουλου.

Πρώην εθελόντρια της κοινωνικής κουζίνας, μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» του MEGA για το όσα συνέβαιναν παρασκηνιακά.

Όπως υποστηρίζει, ο Πολυχρονόπουλος επιχειρούσε να ξεγελάσει κι άλλον κόσμο λέγοντας ότι θα πάει να μαγειρέψει για τους πρόσφυγες στη Γάζα... την ώρα που κανείς δεν μπορεί να περάσει από το σημείο. Όταν κάποιος του ανέφερε ότι είναι αδύνατον να πάει, ούτε ο Ερυθρός Σταυρός δεν μπορεί, εκείνος, πάντα σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η εθελόντρια, χρησιμοποίησε παραποιημένες φωτογραφίες ότι δήθεν βρίσκεται στον Λίβανο.

Ωστόσο και στην Καρδίτσα, κατά την διάρκεια της μεγάλης καταστροφής που υπέστη η περιοχή απο τις πλημμύρες, είπε ότι πράγματι πήγε αλλά αλλά δεν έκανε τίποτα. «Μια φορά μαγείρεψε και μετά έφυγε αφήνοντας δυο κοπέλες εκεί. Ξέρετε πόσα χρήματα μάζεψε για την Καρδίτσα; Τον ρώτησαν τι έγινε και είπε ότι τον έδιωξε ο δήμαρχος. Τον ρωτούσαν που είναι τα 600.000 για το σπίτι το 3ορφο που έλεγε ότι θα αγοράσει. Και απαντούσε πως δεν πληρούσε τις προδιαγραφές και τα έβαλε τα χρήματα για την κουζίνα και τα τρόφιμα. Του έλεγαν να φέρει πίσω τα 600.000. Εν τω μεταξύ έχουν φύγει από πολλά κτήρια γιατί άφηνε απλήρωτα ενοίκια και είχαν μαζευτεί», κατέληξε.

«Δεν μας νοιάζει το ελάττωμα του Κώστα Πολυχρονόπουλου. Μας νοιάζει ότι το ήξεραν όλοι εκείνοι και δεν τον έστειλαν σπίτι του. Ξέρει να παίζει καλό θέατρο, είναι η δουλειά του να σε κοροϊδεύει. Τώρα ο κόσμος δεν θα βοηθήσει ποτέ εμάς τους υπόλοιπους, αυτό μας πονάει. Τα χρήματα που έπαιρνε ο Κώστας δεν τα έχει δει άλλη οργάνωση», τονίζει σε άλλο σημείο της τοποθέτησης της.

«Το λάθος ήταν όσων ήξεραν τόσα χρόνια και δεν μιλούσαν. Έπρεπε να είχαν «βγάλει» από την μέση τον Κωνσταντίνο και να είχαν κάνει ΑΜΚΕ ή ΜΚΟ ή ΚοινΣΕΠ τον “Άλλο Άνθρωπο”. Του το ζητούσαν, του έλεγαν να φύγει και έλεγε δεν φεύγω, μέχρι και τη στιγμή που «έφαγε» τις καταγγελίες. Του έλεγαν να σηκωθεί και να φύγει και ότι δεν πάει άλλο. όταν τα πράγματα έφταναν σε ακραία σημεία, σηκώνονταν και έφευγαν εκείνοι και έφτιαχναν άλλες κουζίνες. Εγώ είχα πάει τις 2 πρώτες χρονιές τρόφιμα στον Κεραμεικό. Όταν κατάλαβα τι γινόταν είπα «γεια σας» και έφυγα. Το πρώτο που μού χτύπησε στο μάτι όταν είδα πως μαγείρευαν στον δρόμο και πόσο επικίνδυνα ήταν υγειονομικά. Το δεύτερο ήταν όταν ξεκίνησε να ζητάει χρήματα. Ο κόσμος έχει ένα ελάττωμα, να θεοποιεί κάποιους ανθρώπους, να τους αγιοποιεί και να τους αναθέτει τη μοίρα του. στην πορεία κατάλαβαν ότι τους εκμεταλλεύονταν», είπε.

Και συμπλήρωσε: «Οι λογαριασμοί στην μαμά του, τον γαμπρό του και στην αδερφή του δεν είναι οι μόνοι που έβαζε λεφτά. Και αυτό που λέει τώρα είναι ότι “δεν ήταν και ανήλικοι όσοι έβαζαν χρήματα, ας μην έβαζαν”. Πάει τώρα να μοιράσει την ευθύνη και αυτό γιατί ξέρει καλά να χειρίζεται την ψυχολογία του πλήθους. Έχουν γίνει πολλές δουλειές εκεί μέσα που δεν πρόκειται να βγάλει ούτε η ΑΑΔΕ άκρη. Έχει βγάλει κάρτες σε αστέγους, σε χρήστες που αυτή τη στιγμή μπορεί να είναι και νεκροί. Τα προηγούμενα χρόνια ο Κωνσταντίνος γλέντησε».

Δικηγόρος Πολυχρονόπουλου: Δεν υπάρχει πόρισμα

Την ίδια ώρα ο δικηγόρος του «Άλλου Ανθρώπου» επιμένει ότι δεν υπάρχει πόρισμα.

«Συντελείται αυτήν την στιγμή στα ΜΜΕ μια ανθρωποφαγία, ένας γκεμπελισμός του ‘πες, πες, πες’ κάτι θα μείνει, με αποτέλεσμα ο κόσμος να πιστεύει φήμες και διαδόσεις οι οποίες, στην πλειονότητα των περιπτώσεων, αποδεικνύονται εντελώς εξωπραγματικές», λέει, μιλώντας στο MEGA, ο συνήγορος του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, Νίκος Αλεξανδρής.

«Φήμη είναι ότι υπάρχει πόρισμα διότι δεν υπάρχει. Πόρισμα για να υπάρξει σε οποιοδήποτε επίπεδο, οποιασδήποτε Αρχής, θα πρέπει πρώτα να έχει κληθεί ο ελεγχόμενος να καταθέσει. Χωρίς τον κατηγορούμενο, δεν μπορεί να υπάρξει πόρισμα. Αυτήν την στιγμή υπάρχει μια έρευνα εν εξελίξει η οποία οδηγεί την Αρχή για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες να υποβάλλει μια αναφορά στον εισαγγελέα η οποία λέει ‘ερευνούμε αυτήν την περίπτωση’. Ακόμα και στις πληροφορίες που διακινούνται περί υπάρξεως πορίσματος, γίνεται αναφορά για ενδεχόμενο αδίκημα απάτης. Είδατε καμία έρευνα για απάτη; Όχι. Γι’ αυτό προσπαθώ να πω, ας είμαστε προσεκτικοί».

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξανδρή:

«Εάν, όλα αυτά τα ‘εάν’ συμβαίνουν, ο οποιοσδήποτε μετέρχεται τέτοιων μεθόδων, θα πάει κατηγορούμενος. Υπάρχουν πάρα πολλοί παράγοντες οι οποίοι θα καθορίσουν τελικώς αν ένα αδίκημα είναι πλημμέλημα ή κακούργημα. Αν τα ποσά είναι μεγάλα, προφανώς είναι κακούργημα».

Σχετικά με τη ΜΚΟ «Οι φίλοι του Άλλου Ανθρώπου», ο συνήγορος του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου λέει:

«Ο πελάτης μου δε μετέχει σε αυτήν τη ΜΚΟ, μετέχουν άλλοι άνθρωποι οι οποίοι είναι συνελεγχόμενοι. Οι πληροφορίες μου λένε ότι δεν έχουν διακινηθεί ποσά μέσω αυτής της ΜΚΟ. (…) Η εξεταζόμενη περίπτωση τώρα ξεκινά. Εάν ερωτηθούμε από τον εισαγγελέα ή τον ανακριτή αν έχουν παιχτεί χρήματα σε παικτικούς λογαριασμούς και από πού προέρχονται αυτά τα χρήματα, τότε θα κληθώ να απαντήσω. Δε θέλω να συντηρήσω τη φήμη ότι πράγματι αυτός ο άνθρωπος έπαιζε τζόγο και δη μεγάλα ποσά», καταλήγει.

Δείτε επίσης