Ελλάδα

ΕΚΠΑ: ΕΔΕ για το σαμποτάζ στον σέρβερ που ματαίωσε τις ηλεκτρονικές εξετάσεις

Υπάλληλοι και φοιτητές που κατέβασαν τον σέρβερ του Πανεπιστημίου αντιτίθενται στο νόμο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

ΕΚΠΑ: ΕΔΕ για το σαμποτάζ στον σέρβερ που ματαίωσε τις ηλεκτρονικές εξετάσεις
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Οι πρυτανικές Αρχές διέταξαν ΕΔΕ για το σαμποτάζ που έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας 12/2 στον σέρβερ του ΕΚΠΑ με αποτέλεσμα να ακυρωθούν οι εξετάσεις.

Παράλληλα ζήτησαν να υπάρξει και μεγαλύτερη ασφάλεια στο κτίριο όπου στεγάζονται οι κρίσιμες υποδομές του πανεπιστημίου για τη διεξαγωγή των εξ αποστάσεως εξετάσεων. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο κτίριο βρίσκεται εντός της Πανεπιστημιούπολης.

Ωστόσο, προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι παρότι διατάχθηκε ΕΔΕ, εντούτοις οι πρυτανικές αρχές δεν προχώρησαν σε καμία ανακοίνωση για το γεγονός που διατάραξε τη λειτουργία του πανεπιστημίου, σα να μην είχε συμβεί τίποτα.

Αντιθέτως, οι διοικητικοί υπάλληλοι και φοιτητές που έριξαν τον σέρβερ προχώρησαν στη συνέχεια σε ανάρτησή τους στα social media όπου έκαναν λόγο για «εκβιαστικά μέτρα Υπουργείου πρυτανείας και Τμήματος που πάνε ενάντια στις συλλογικές μας αποφάσεις και υπονομεύουν τον αγώνα μας και τις καταλήψεις μας και δεν θα περάσουν!» Μάλιστα, διοικητικοί υπάλληλοι και φοιτητές συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο του Πανεπιστημίου όπου βρίσκονται οι κρίσιμες υποδομές. Μίλησαν μάλιστα, για «κινηματική απάντηση».

Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε μετά από 1 ώρα και 15 λεπτά, ενώ οι εξετάσεις θα προγραμματισθούν εκ νέου.


Η ανάρτηση στο Facebook

«AΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΉ Ο ΣΕΡΒΕΡ ΤΟΥ ΕΚΠΑ ΈΠΕΣΕ

Οι φοιτητικοί σύλλογοι από κοινού με το Σύλλογο Διοικητικών Υπαλλήλων του ΕΚΠΑ πραγματοποίησαν παρέμβαση στο ΚΛΕΙΔΙ του ΕΚΠΑ με σκοπό το μπλοκάρισμα της τηλεξεταστικής!

Τα εκβιαστικά μέτρα Υπουργείου πρυτανείας και Τμήματος που πάνε ενάντια στις συλλογικές μας αποφάσεις και υπονομεύουν τον αγώνα μας και τις καταλήψεις μας δε θα περάσουν!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ – ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ». Μάταια ανέμεναν σήμερα το πρωί εκατοντάδες φοιτητές της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών να ξεκινήσει η εξεταστική περίοδος μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και οι συνδικαλιστές της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ που βρέθηκαν στο κέντρο Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου δεν παρέλειψαν να προβούν σε δηλώσεις τους στην «ΑΥΓΗ» προκειμένου να υπογραμμίσουν ότι βρίσκονται στο πλευρό των φοιτητικών συλλόγων.

Ο εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ υπογράμμισε μάλιστα ότι η συνδικαλιστική παράταξη απάντησε... κινηματικά στην προσπάθεια της κυβέρνησης να καταστείλει τις κινητοποιήσεις των φοιτητών!

Σερβερ ΕΚΠΑ, ακυρωθηκε η εξεταστικη στο ΕΚΠΑ, ΕΔΕ για σερβερ στο ΕΚΠΑ, φοιτητες ΕΚΠΑ,

Δείτε επίσης