Ελλάδα

ΕΚΠΑ: «Δεν έπαθαν και τίποτα οι φοιτητές που “έπεσε” ο server και περίμεναν μια ώρα»

Τι ανέφερε το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ - Η απάντηση του Αντιπρύτανη

ΕΚΠΑ, σέρβερ, νομοσχέδιο, κυβέρνηση, μη κρατικά πανεπιστήμια, φοιτητές, εξετάσεις, διοικητικοί υπάλληλοι
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Για το πρόβλημα στη λειτουργία του σέρβερ του ΕΚΠΑ ως μέρος της αντίδρασης στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, μίλησε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Παντελής Βαϊνάς.

Ο κ. Βαϊνάς, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επισήμανε πως το κλείσιμο του σέρβερ για μία ώρα ήταν «συμβολικό» και παρά τη διάψευση του τελευταίου επέμεινε πως έγινε με τη συμφωνία του αντιπρύτανη κ. Ευσταθόπουλου.

«Οι φοιτητές δεν έπαθαν τίποτα που περίμεναν μία ώρα»

«Τη Δευτέρα στο κέντρο Πληροφορικής του ΕΚΠΑ υπήρχε μια κινητοποίηση του συλλόγου Διοικητικών, η οποία είχε δημοσιοποιηθεί από την Παρασκευή. Η κινητοποίηση δεν είχε στόχο να κάνει καμία δολιοφθορά. Είχε ένα αίτημα, στο οποίο υπήρξε συνεννόηση να διακοπεί ο σέρβερ συμβολικά, ώστε να δείξει την αντίθεσή της κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων. Οι φοιτητές δεν έπαθαν τίποτα που περίμεναν μία ώρα. Κάθε κινητοποίηση έχει ένα κόστος», δήλωσε ο ίδιος.

«Το κτίριο ήταν κλειστό δεν μπήκε κανένας μέσα, παρουσία του προϊσταμένου του τμήματος ζητήσαμε να γίνει μία διακοπή», πρόσθεσε.

«Με τον αντιπρύτανη συζητήσαμε σε ανοιχτή ακρόαση, σε πλαίσιο διαπραγμάτευσης, πόση ώρα θα “πέσει” ο σέρβερ, η διακοπή του σέρβερ έγινε από απόσταση. Ο κ. Ευσταθόπουλος συμφώνησε. Τη διακοπή την έκαναν σε συνεννόηση ο προϊστάμενος του τμήματος με τον κ. Ευσταθόπουλο. Υπάρχουν μάρτυρες και δημοσιογράφοι που ήταν μπροστά. Είχαμε μία ώρα διακοπή», σημείωσε.

Αντιπρύτανης ΕΚΠΑ: «Ψέματα όσα λέει ο Παντελής Βαϊνάς»

«Αυτά που λέει ο κ. Βαϊνάς δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, είναι ψέματα. Δεν διαπραγματεύτηκα με κανέναν που κάνει παράνομες ενέργειες και δολιοφθορές» δήλωσε στον ΣΚΑΙ 100,3 ο αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ Ευστάθιος Ευσταθόπουλος απαντώντας σε όσα του καταλογίζει το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Παντελής Βαϊνάς.

Ο κ. Ευσταθοπουλος τόνισε ότι θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη σήμερα ή αύριο και πρόσθεσε ότι σήμερα έχει καλέσει να καταθέσουν άτομα που έχουν εμπλοκή στο περιστατικό, καθώς έχει αναλάβει ο ίδιος την ΕΔΕ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στη μία ώρα που έπεσε ο σέρβερ χάθηκαν οι εξετάσεις σε 6-7 μαθήματα. Την υπόλοιπη μέρα, καθώς και την Τρίτη και την Τετάρτη οι εξετάσεις έγιναν κανονικά.

Δείτε επίσης