Ελλάδα

Σε παραλήρημα ο παλαιοχριστιανός! «Αν ήμουν στη Γερμανία με όσα αντιμετωπίζω θα ζούσα μόνο από επιδόματα»

«Κάνω τηλεργασία, έχω βάση δεδομένων του δήμου στον υπολογιστή, ας αποδείξουν ότι δεν δουλεύω», λέει ο 45χρονος Μανώλης Καλαϊτζιδάκης

Σε παραλήρημα ο παλαιοχριστιανός! «Αν ήμουν στη Γερμανία με όσα αντιμετωπίζω θα ζούσα μόνο από επιδόματα»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Κορινθία Παλαιοχριστιανοί: Ασυναρτησίες είπε για ακόμα μια φορά ο 45χρονος «παλαιοχριστιανός» από τα λαγούμια στην ορεινή Κορινθία Μανώλης Καλαϊτζιδάκης τόσο αναφορικά με την τηλεργασία που υποτίθεται κάνει στο δήμο όσο και σε σχέση με την εξέταση DNA που αρνείται να κάνει.

«Εγώ κάνω τηλεργασία, έχω τη βάση δεδομένων του δήμου στον υπολογιστή μου, ας αποδείξουν ότι δεν δουλεύω», δήλωσε ο 45χρονος, μιλώντας στο MEGA σήμερα, Τετάρτη (21/2).

«Αν ζούσα στη Γερμανία με όσα αντιμετωπίζω, είμαι ανάπηρος, θα καθόμουν και θα ζούσα μόνο από τα επιδόματα», τόνισε μεταξύ άλλων ο πατέρας της οικογένειας των «παλαιοχριστιανών» που ζει υπό πρωτόγονες, άθλιες συνθήκες σε σπηλιές στην ορεινή Κορινθία, για να συνεχίσει το παραλήρημά του λέγοντας πως «με 1.000 ευρώ καλούμαι να ταϊσω 8 στόματα, δεν είναι επιλογή μου αυτό».

Εξάλλου, ο 45χρονος «παλαιοχριστιανός» υποστήριξε πως νιώθει «προσωρινά ανακουφισμένος», επειδή αφέθηκε ελεύθερος, πρόσθεσε πως θα πάει να δει το παιδί του που είναι στο «Παίδων» και είπε πως πλέον είναι ανέφικτο να επιστρέψει με την οικογένειά του στο λαγούμι, «καθώς έχει γίνει κέντρο διερχομένων».

«Ήρθαν αστυνομικοί, προσήγαγαν τον γαμπρό μου για εξακρίβωση και πήραν και το σκύλο μου», σχολίασε σχετικά.

Στη συνέχεια, ο 45χρονος είπε πως «αισθάνομαι αδέλφια μου τους αδικημένους», αναφερόμενος σε όσα δήλωσε νωρίτερα την Τετάρτη, εξερχόμενος από το αυτόφωρο μονομελές στην Κόρινθο.

Κορινθία – Παλαιοχριστιανός: Ας κάνει και ο… πρωθυπουργός εξέταση DNA

Σχετικά με την άρνησή του να κάνει εξέταση DNA, ο 45χρονος Μανώλης Καλαϊτζιδάκης σημείωσε πως «η εισαγγελική εντολή παραβιάζει τα πιστεύω μου».

Στο μεταξύ, από την πλευρά της, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνα Δημογλίδου μιλώντας νωρίτερα στο MEGA, δήλωσε πως «ο 45χρονος πρέπει σε 24 ώρες να μας δώσει υλικό. Σε διαφορετική περίπτωση, θα πρέπει εμείς να ενημερώσουμε τον εισαγγελέα. Ο εισαγγελέας μπορεί να διατάξει την λήψη δείγματος χωρίς τη συγκατάθεσή τους».

Εξάλλου, ο δικηγόρος του 45χρονου Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, μιλώντας επίσης στο ΜΕGA, υπογράμμισε πως αν δεν δώσει από μόνος έως αύριο DNA, «ελλοχεύει και πάλι ο κίνδυνος της απείθειας».

«Δόθηκε δύσκολα η αναβολή από την κ. πρόεδρο και εισαγγελία. Ο πρώτος λόγος που εξέθεσα ήταν η πραγματογνωμοσύνη που άμα θέλει ο ίδιος θα αναλύσει, γιατί αφορά μία πάθηση.

Για τις δικές του πεποιθήσεις δεν ήθελε να δώσει δείγμα DNA. Εάν δεν δώσει ο ίδιος DNA μέχρι αύριο ελλοχεύει και πάλι ο κίνδυνος της απείθειας. Τον ενημέρωσα πως πρέπει να δώσει το βιολογικό υλικό», είπε.

«Και χάρη τους κάνω που δουλεύω»

Υπενθυμίζεται πως η εκδίκαση της υπόθεσης του 45χρονου, που κατηγορείται για απείθεια, για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και για παράβαση του νόμου περί υποχρεωτικής φοίτησης παιδιών στο σχολείο, αναβλήθηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κορίνθου.

Μετά την απόφαση για αναβολή, ο 45χρονος αφέθηκε ελεύθερος και ορίστηκε νέα δικάσιμος, για τις 4 Μαρτίου.

Ο 45χρονος «παλαιοχριστιανός» προσκόμισε στο αυτόφωρο μονομελές Κορίνθου έγγραφο, με το οποίο επικαλέστηκε ότι πάσχει από ψυχιατρικό νόσημα σε ποσοστό αναπηρίας 67%, ζήτησε να εξεταστεί από πραγματογνώμονα, αλλά το αίτημά του απορρίφθηκε.

Όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο, δεν είναι απαραίτητη η ψυχιατρική εξέταση του κατηγορούμενου, καθώς η αναφερόμενη πάθηση δεν μεταβάλλεται στο χρόνο. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το εν λόγω έγγραφο για το ψυχιατρικό νόσημα είχε ισχύ το 2020, έπρεπε να είχε ανανεωθεί δύο χρόνια μετά, το 2022. Όπως υποστήριξε ο 45χρονος, είχε περάσει από σχετική επιτροπή το 2020 και λόγω του κορονοϊού δεν ανανεώθηκε.

Εξερχόμενος από το αυτόφωρο μονομελές Κορίνθου και ερωτηθείς για τις συνθήκες εργασίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο ίδιος ανέφερε ότι με 15χρόνια αναπηρίας, θα μπορούσε να είχε πάρει σύνταξη και ότι «κάνει και χάρη στο Δημόσιο που εξακολουθεί να εργάζεται».

Προχωρώντας δε σε ένα απίστευτο παραλήρημα μπροστά στις κάμερες, ο ίδιος είπε: «Αδέρφια, δεν σας ακούνε, γυρίστε τους την πλάτη… Έρχεται μια κοινωνία που σε έχει καταστρέψει και ύστερα ζητάει τα ρέστα τι δεν έκανες καλό. Δεν αρνήθηκα μόνο τη διενέργεια DNA, αρνήθηκα και τη βιομετρική εξέταση λόγω της πίστης μου».

Δείτε επίσης