Ελλάδα

Αγρότες μπήκαν στο κέντρο της Καρδίτσας και των Τρικάλων με τρακτέρ - Δείτε βίντεο

Κλιμακώνουν ξανά τις κινητοποιήσεις στα μπλόκα της Περιφέρειας

Αγρότες μπήκαν στο κέντρο της Καρδίτσας και των Τρικάλων με τρακτέρ - Δείτε βίντεο
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών στη Θεσσαλία, με τα τρακτέρ να εισέρχονται στο κέντρο της Καρδίτσας και των Τρικάλων.

Οι αγρότες αλλάζουν τον τρόπο δράσης και προχωρούν σε σχηματισμό μπλόκων τόσο σε τελωνεία όσο και σε Εφορίες προτούν καταλήξουν σε νέες αποφάσεις. Λόγω των νέων κινητοποιήσεων στα Τρίκαλα, οι αγρότες έχουν προχωρήσει στον αποκλεισμό της εθνικής οδού Λάρισας - Ιωαννίνων στο Μεγαλοχώρι, προτού αποφασίσουν αύριο, στις 11, το πρωί για το μέλλο των διαμαρτυριών τους.

Τρίκαλα

Στο κέντρο της πόλης των Τρικάλων μπήκαν οι αγρότες με τα τρακτέρ τους για να συγκεντρωθούν, στη συνέχεια, στον κόμβο του Μεγαλοχωρίου όπου εκεί θα ληφθούν οι αποφάσεις για τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων.

«Ετοιμοπόλεμοι» στο ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών τους, ανάλογα με τις αποφάσεις που θα ληφθούν από την Πανελλαδική Επιτροπή των μπλόκων, παραμένουν οι Τρικαλινοί αγρότες, δείχνοντας τις προθέσεις τους για μία ακόμη φορά.

Η νέα συμβολική διαμαρτυρία συνοδεύτηκε με αποκλεισμό, επί δίωρο, της εθνικής οδού Τρικάλων – Λάρισας, παραμένοντας φυσικά στα μπλόκα, στο Μεγαλοχώρι, τη Βασιλική και το Ζάρκο.

Στην ατζέντα του βασικού πλαισίου αιτημάτων παραμένουν η μείωση του κόστους παραγωγής με αφορολόγητο πετρέλαιο και μόνιμο πλαφόν στην τιμή του αγροτικού ρεύματος στα 7 λεπτά ανά κιλοβατώρα, με ταυτόχρονη επιδότηση και κατάργηση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας στα αγροτικά μέσα και εφόδια. Επιπλέον, ζητούν την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για τις μεγάλες ζημιές που έχει υποστεί το φυτικό και ζωικό κεφάλαιο από τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου, καθώς και των καλλιεργειών που έχουν πληγεί από κάθε αιτία με βάση το πραγματικό κόστος παραγωγής, την πραγματική ζημιά και το αναμενόμενο εισόδημα που θα έβγαζαν οι πληγέντες και όχι σύμφωνα με την ασφαλιζόμενη αξία, όπως προβλέπει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αγρότες θα έχουν σύσκεψη στο Μεγαλοχώρι Τρικάλων, την Τρίτη, στις 11 το πρωί οπότε και θα αποφασίσουν για τις επόμενες κινήσεις τους.

Δείτε βίντεο:

Δείτε βίντεο:

Καρδίτσα

Στους δρόμους με τα τρακτέρ τους βγήκαν οι αγρότες και στην Καρδίτσα όπου συνεχίζονται οι πορείες διαμαρτυρίας. Όσον αφορά στα υπόλοιπα μπλόκα, ανά τη Θεσσαλία, αύριο στις 12:00 αποχωρούν οι αγρότες της Λάρισας από την κεντρική πλατεία.

Νωρίτερα, έβγαλαν τα τρακτέρ στην κεντρική πλατεία Λάρισας οι αγρότες του κόμβου Πλατυκάμπου.

«Το συλλαλητήριο των Αθηνών δε σήμαινε τη λήξη των μπλόκων αλλά το δυνάμωμά τους», ανέφεραν οι αγρότες του μπλόκου Πλατυκάμπου που προχώρησαν σε πορεία με τα τρακτέρ τους στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Μάλιστα, ενημέρωσαν ότι τα τρακτέρ θα παραμείνουν στην πλατεία καθόλη τη διάρκεια της ημέρας και θα αναχωρήσουν το πρωί της Τρίτης για τον κόμβο Πλατυκάμπου. Προηγουμένως απέκλεισαν συμβολικά το τελωνείο στη Λάρισα.

Η κινητοποίηση των αγροτών εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων που αποφάσισαν οι αγρότες με αφορμή τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.

Από το μπλόκο του Ε65 στην Καρδίτσα αποχωρούν αύριο, στις 11 το πρωί, οι αγρότες και σχηματίζουν μπλόκο στον Παλαμά. Διαλύεται, ακόμη, αύριο το μπλόκο του Ζάρκο στα Τρίκαλα.

Δείτε επίσης