Ελλάδα

Επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής: Στο «μικροσκόπιο» ποινικοί και αναρχικοί

Εξετάζεται επίθεση που αποφεύχθηκε και θα μπορούσε να έχει αποδειχθεί πολύνεκρη

Αντιτρομοκρατική, έρευνα, συλλήψεις, φυλακές, βομβιστικές επιθέσεις, τρομοκρατική οργάνωση
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σε προσαγωγή 8 ατόμων και έρευνα σε άλλους που βρίσκονται ήδη σε φυλακές της χώρας προχωρά από το πρωί η Αντιτρομοκρατική σε μια ευρείας κλίμακας έρευνα που αφορά στη δράση της οργάνωσης «Σύμπραξη Εκδίκησης». Η οργάνωση φέρεται υπεύθυνη για τρία χτυπήματα.

Η πιο πρόσφατη έχει να κάνει με την έκρηξη βόμβας, που σημειώθηκε σε υποκατάστημα τράπεζας στην οδό Τριών Ιεραρχών στα Πετράλωνα, με την οργάνωση «Σύμπραξη Εκδίκησης» να αναλαμβάνει την ευθύνη.

Η ίδια οργάνωση είχε αναλάβει, με κείμενο σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, την ευθύνη για επίθεση με χειροβομβίδα σε ΙΧ αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου τον Ιούλιο του 2023 στο Χαϊδάρι.
Τέλος, ένα ακόμη «χτύπημα» στο οποίο εμπλέκεται η συγκεκριμένη οργάνωση είναι βομβιστική επίθεση σε κατασκευαστική εταιρεία στην Κηφισιά.

Ο επικεφαλής αναρχικός και το δίκτυο των ποινικών

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέφερε ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «τα Νέα» και «το Βήμα» στο MEGA και το LIVE News, επικεφαλής εμφανίζεται αντιεξουσιαστής 36 ετών, ο οποίος έχει απασχολήσει την τελευταία 10ετία κυρίως με ληστείες.

Αντιτρομοκρατική, έρευνα, συλλήψεις, φυλακές, βομβιστικές επιθέσεις, τρομοκρατική οργάνωση

Συγκεκριμένα πρόκειται για δύο ληστείες στην Αθήνα και μια στη Θεσσαλονίκη, ενώ ο ίδιος έχει περάσει από Κορυδαλλό αλλά και άλλες φυλακές της χώρας. Στις θητείες του αυτές, φέρεται να δημιούργησε ένα δίκτυο ποινικών το οποίο χρησιμοποιούσε σε επιθέσεις με βόμβες, όπως αυτή στην τράπεζα στα Πετράλωνα.

Δεν πρόκειται μάλιστα για μια τυχαία τράπεζα, αλλά για μια που είχε «χτυπήσει» και η 17 Νοέμβρη, σκοτώνοντας μάλιστα έναν από τους φρουρούς. Η επίθεση στην Κηφισιά έγινε σε εταιρεία που είχε αναλάβει τη συντήρηση του στεγάστρου Καλατράβα, ενώ οι βομβιστικές επιθέσεις σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους φέρεται να έχει γίνει μετά από έλεγχο στα κελιά κάποιων εκ των προσαχθέντων.

Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες πηγές, η έρευνα της Αντιτρομοκρατικής αφορά μια ακόμα μεγαλύτερη υπόθεση, μια επίθεση που θα μπορούσε να αποδειχθεί πολύνεκρη αν τελικά είχε πραγματοποιηθεί.

Δείτε επίσης