Ελλάδα

Δέκα συλλήψεις από την Αντιτρομοκρατική - Ανάμεσά τους 2 στρατιωτικοί πυροτεχνουργοί

Συνδέονται και με το δέμα - βόμβα στο Εφετείο της Θεσσαλονίκης

Αντιτρομοκρατική, συλλήψεις, έρευνα, φυλακές, βομβιστικές επιθέσεις, στρατιωτικοί, ποινικοί
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σε 10 συλλήψεις προχώρησε η Αντιτρομοκρατική και ανάμεσά τους είναι και δύο στρατιωτικοί πυροτεχνουργοί.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η Αντιτρομοκρατική προχώρησε σε 10 συλλήψεις οι οποίες συνδέονται με τον φάκελο-βόμβα στο εφετείο της Θεσσαλονίκης. Ανάμεσά τους φέρεται να είναι και δύο εν ενεργεία πυροτεχνουργοί διαφορετικών Σωμάτων των ενόπλων δυνάμεων.

Οι δύο στρατιωτικοί φέρονται να είχαν ρόλο «συνεργάτη» των επτά κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση «Σύμπραξη Εκδίκησης», χωρίς άμεση συμμετοχή στην ίδια την οργάνωση.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ: «Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για –κατά περίπτωση- συμμετοχή και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, αξιόποινη υποστήριξη και παροχή ουσιωδών πληροφοριών, απόπειρα ανθρωποκτονίας, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, έκρηξη, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων».

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί πέντε περιπτώσεις και συγκεκριμένα:

1) αποστολή παγιδευμένου με εκρηκτική ύλη φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, ο οποίος βρέθηκε την 12-02-2024,

2) έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σε υποκατάστημα τράπεζας στα Πετράλωνα την 25-01-2024,

3) έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού την 13-11-2023 σε κτιριακό συγκρότημα στην Κηφισιά, όπου στεγάζεται εταιρεία,

4) ρίψη χειροβομβίδας την 08-07-2023 σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας σωφρονιστικού υπαλλήλου, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας στο Χαϊδάρι και

5) ρίψη χειροβομβίδας και έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού την 24-06-2023 σε αυλή οικίας στη Λάρισα.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορους χώρους μεταξύ των οποίων 3 κελιά καταστημάτων κράτησης και 9 οικίες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: πολεμικό τυφέκιο, 3 πιστόλια, περίστροφο, καραμπίνα, εξαρτήματα όπλων, ποσότητες εκρηκτικής ύλης, φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, κινητά, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και φορητά μέσα αποθήκευσης (usb), μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών, 2 αυτοκίνητα και μοτοσικλέτα και χειρόγραφες σημειώσεις.

«Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ οι έρευνες για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες έκνομες ενέργειες συνεχίζονται» καταλήγει η ανακοίνωση των Αρχών.

Δείτε επίσης