Ελλάδα

Εργαζόμενοι Δήμου Αθηναίων: Απαράδεκτο το σβήσιμο των ονομάτων των 57 νεκρών

«Πρόκειται για μία πράξη κηλίδα στην ιστορία της πόλης μας, που δεν γνωρίζουμε πώς θα γιατρευτεί»

Εργαζόμενοι Δήμου Αθηναίων: Απαράδεκτο το σβήσιμο των ονομάτων των 57 νεκρών
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Για απαράδεκτη και αδιανόητη πράξη μιλούν τα σωματεία εργαζομένων του Δήμου Αθηναίων για το σβήσιμο των ονομάτων των 57 θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Συγκεκριμένα ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αθηναίων τόνισε ότι «πρόκειται για μια αδιανόητη πράξη, η οποία δεν τιμά κανέναν και πρωτίστως αυτούς που έδωσαν την εντολή της πραγματοποίησής της, για την οποία κανένας δεν έχει το θάρρος και την παρρησία να αναλάβει ευθαρσώς την ευθύνη για αυτήν».

Από την πλευρά της η Ένωση Εργατοϋπαλλήλων Δήμου Αθηναίων σημείωσε ότι «λοιπόν, για να εξηγούμαστε, η καθαριότητα της πόλης δεν ξεκινά από το «πλύσιμο» των ονομάτων θυμάτων μίας από τις μεγαλύτερες τραγωδίες της χώρας μας, αυτής των Τεμπών. Πρόκειται για μία πράξη κηλίδα στην ιστορία της πόλης μας, που δεν γνωρίζουμε πώς θα γιατρευτεί».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αθηναίων:

«Ο ΣΕΔΑ θεωρεί απαράδεκτη και επονείδιστη την πράξη του σβησίματος των ονομάτων των πενήντα εφτά (57) νεκρών της τραγωδίας των Τεμπών, από τον περιβάλλοντα χώρο του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη, την ημέρα και την ώρα που συμπληρωνόταν ένας χρόνος από το τραγικό συμβάν.

Πρόκειται για μια αδιανόητη πράξη, η οποία δεν τιμά κανέναν και πρωτίστως αυτούς που έδωσαν την εντολή της πραγματοποίησής της, για την οποία κανένας δεν έχει το θάρρος και την παρρησία να αναλάβει ευθαρσώς την ευθύνη για αυτήν.

Η θέση του Συλλόγου για το περιστατικό διατυπώθηκε μέσω των δηλώσεων του Προέδρου του ΣΕΔΑ, Βασίλη Πολυμερόπουλου: «αυτοί οι οποίοι δεν έχουν ουδεμία ευθύνη είναι οι εργαζόμενοι, οι οποίοι εκτελούν εντολές της Διοίκησης και δεν πράττουν ποτέ αυτοβούλως, ούτε κατά περίπτωση».

Όσοι έχουν πραγματικά την ευθύνη, καλό θα είναι να την αναλάβουν, λαμβάνοντας και το ανάλογο κόστος και όχι να θεωρούν ότι οι απλοί εργαζόμενοι μπορούν να γίνουν τα εξιλαστήρια θύματα των δικών τους ευθυνών.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να κηλιδώσει την τιμή και την υπόληψη των εργαζομένων. Την εργασιακή μας αξιοπρέπεια δεν την εκχωρούμε σε κανέναν, πόσο δε μάλλον όταν η υγεία και η σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων τίθεται καθημερινά σε κίνδυνο, εξαιτίας παραλείψεων και ελλείψεων στα θέματα εργασιακής υγιεινής και ασφάλειας, από ανάλογες πρακτικές με εκείνες που οδήγησαν στην τραγωδία των Τεμπών.

Να πάρουν τις ευθύνες αυτοί που τις έχουν και τους αναλογούν, γιατί η εντολή για το σβήσιμο δεν προήλθε από το πουθενά και από τον κανέναν, αλλά σαφέστατα έχει εκπόρευση από ανωτέρα αρχή».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Εργατοϋπαλλήλων Δήμου Αθηναίων:

«Λοιπόν, για να εξηγούμαστε, η καθαριότητα της πόλης δεν ξεκινά από το «πλύσιμο» των ονομάτων θυμάτων μίας από τις μεγαλύτερες τραγωδίες της χώρας μας, αυτής των Τεμπών. Πρόκειται για μία πράξη κηλίδα στην ιστορία της πόλης μας, που δεν γνωρίζουμε πώς θα γιατρευτεί.

Οφείλουμε όλοι τουλάχιστον μια μεγάλη συγγνώμη από τα θύματα και τις οικογένειές τους. Εμείς ως σωματείο την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου πραγματοποιήσαμε συγκέντρωση στον χώρο του αμαξοστασίου της Ιεράς Οδού, με ιδιαίτερη αναφορά στον έναν χρόνο από την τραγωδία των Τεμπών. Μιλήσαμε για τις ευθύνες που υπάρχουν και για την προσπάθεια συγκάλυψης αυτών.

Η αποτρόπαια πράξη της πλατείας Συντάγματος δεν πρέπει να συσχετιστεί με εργαζόμενους αφού όλοι μπορούμε εύκολα να αντιληφθούμε ότι η εντολή ήρθε από αλλού. Ας υπάρξει μια φορά παραδοχή της ευθύνης σε αυτή την χώρα. Λυπούμαστε…»

Δείτε επίσης