Ελλάδα

Λαμπρόπουλος για Τέμπη: Ποιός και γιατί έδωσε εντολή να φύγουν εντελώς τα βαγόνια και μετά να μπει ο σαρωτής

Ο αστυνομικός συντάκτης αναφέρθηκε επίσης στο «μονταρισμένο υλικό με τις συνομιλίες του σταθμάρχη που είχε διαρρεύσει»

τεμπη τραγωδια, τραγωδια τεμπη, τραγωδία τέμπη, τέμπη τραγωδία, λαμπροπουλος για τεμπη, βασιλης λαμπροπουλος για τεμπη, τεμπη βασιλης λαμπροπουλος, βασιλης λαμπροπουλος τρενα τεμπη
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Τραγωδία στα Τέμπη: Ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων του «Βήματος» και των «Νέων» Βασίλης Λαμπρόπουλος μίλησε το πρωί της Κυριακής στο MEGA για τις εξελίξεις στο σιδηροδρομικό δυστύχημα που στοίχισε 57 ζωές...

Όπως ανέφερε ο αστυνομικός συντάκτης, έναν χρόνο μετά την τραγωδία, παραμένουν πολλά ερωτήματα αναπάντητα σχετικά με τις συνθήκες του δυστυχήματος.

«Ένα βασικό ερώτημα είναι τι μετέφερε το τρένο (η εμπορική αμαξοστοιχία) δεν έχει δοθεί πειστική απάντηση. Το πόρισμα που έχει εκδοθεί από τους πραγματογνώμονες των οικογενειών ότι πράγματι μετέφερε κάτι άλλο και δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση η έκρηξη από λάδια μετασχηματιστών, διότι δεν έχουν μεγάλο συντελεστή ανάφλεξης. Άρα μετέφερε κάτι άλλο, και δεν έχει απαντηθεί ακόμα τι ήταν αυτό», τόνισε αρχικά.

Και πρόσθεσε ο κ. Λαμπρόπουλος ότι ακόμα κι όταν ρωτήθηκε η ίδια η Siemens αν πράγματι μπορεί η έκρηξη να οφείλεται σε αυτό απέφυγε να δώσει απάντηση.

«Βεβαίως είναι ένα πολύ μεγάλο ζήτημα τι ακριβώς έχει συμβεί πέρα από τις προφανείς ευθύνες του σταθμάρχη.

Και βεβαίως είναι το πολύ σημαντικό ζήτημα που έχει ανακύψει με το μπάζωμα του χώρου, όπου έχουμε δηλώσεις των αξιωματικών της πυροσβεστικής που λένε ότι ζήτησαν να σηκωθούν τα βαγόνια, αλλά το ερώτημα είναι ποιος ζήτησε να φύγουν όλα τα βαγόνια από εκεί και να μεταφερθούν.

Το ερώτημα είναι: ποιος και γιατί δίνει την εντολή να φύγουν εντελώς τα βαγόνια και μετά να μπει ο σαρωτής, οι μπουλντόζες και να γίνει επιπεδοποιήσουν τον χώρο», ανέφερε επίσης ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο οποίος επίσης στάθηκε στο ότι ήταν «μονταρισμένο το υλικό με τις συνομιλίες του σταθμάρχη που είχε διαρρεύσει».

Δείτε επίσης