Ελλάδα

ΔΟΜ για Ριτσώνα: Προτεραιότητα η ασφάλεια του προσωπικού και των διαμενόντων

Όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι και οι χώροι εργασίας του προσωπικού απολυμαίνονται μία φορά την εβδομάδα

ÑÉÔÓÙÍÁ - ÊÅÍÔÑÏ ÐÑÏÓÙÑÉÍÇÓ ÖÉËÏÎÅÍÉÁÓ ÐÑÏÓÖÕÃÙÍ(EUROKINISSI/ÓÔÅËÉÏÓ ÌÉÓÉÍÁÓ)

Με την ευκαιρία της εμφάνισης κρούσματος κορωνοϊού σε γυναίκα που διαμένει στη δομή φιλοξενίας της Ριτσώνας, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.

Σε αυτήν υπογραμμίζεται ότι το προσωπικό του Οργανισμού συνεχίζει να εργάζεται στη δομή, χρησιμοποιώντας εξοπλισμό ασφαλείας.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «ο ΔΟΜ θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τις ελληνικές Αρχές και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την παροχή επιπλέον στήριξης στους διαμένοντες αυτές τις δύσκολες ώρες».

Ο ΔΟΜ, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση, έχει ήδη μοιράσει στους διαμένοντες καθαριστικά είδη, ενώ όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι και οι χώροι εργασίας του προσωπικού απολυμαίνονται μία φορά την εβδομάδα.

Επίσης, ο Οργανισμός συνεχίζει να παρέχει ενημέρωση για τα μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης του ιού, μοιράζοντας και μεταφράζοντας ενημερωτικά φυλλάδια με οδηγίες, όπως αυτές εκδίδονται από τις ελληνικές Αρχές.

«Η ενημέρωση αποτελεί κλειδί για την ασφάλεια. Η ασφάλεια του προσωπικού και των διαμενόντων παραμένει προτεραιότητά μας και θα υποστηρίξουμε οποιαδήποτε επιπλέον πρωτοβουλία ληφθεί», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης