Ελλάδα

Κορωνοϊός: Τέθηκε σε καραντίνα το κρουαζιερόπλοιο «Ελ. Βενιζέλος» με τα 20 κρούσματα

Ένας 72χρονος ναυτικός ελβετικής εθνικότητας ήταν ο πρώτος που προσεβλήθη από τον ιό πάνω σε αυτό

Σε καραντίνα τέθηκαν οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου «Ελ. Βενιζέλος», καθώς εντοπίστηκαν πάνω σε αυτό 20 κρούσματα του νέου κορωνοϊού.

Το κρουαζιερόπλοιο παραμένει στο λιμάνι του Πειραιά από τις 21 Mαρτίου. Μάλιστα, δεν του επιτράπηκε εξ αρχής να δέσει, αφού είχε ταξιδεύσει σε Ισπανία και Τουρκία.

Το πλοίο μετέφερε Τούρκους τεχνίτες από την Τουρκία στο Καντίθ, με σκοπό να λάβουν μέρος σε εργασίες ανακατασκευής κρουαζιερόπλοιου της Royal Caribbean.

Οι εργασίες, ωστόσο, αναβλήθηκαν λόγω κορωνοϊού και το πλοίο επέστρεψε. Στην Τουρκία δεν το άφησαν να δέσει, οπότε αποφασίστηκε να πλεύσει προς Πειραιά με τις ελληνικές Λιμενικές αρχές να του απαγόρευσαν επίσης να δέσει.

Ένας 72χρονος ναυτικός ελβετικής εθνικότητας ήταν το πρώτο κρούσμα πάνω στο πλοίο, ενώ στη συνέχεια βρέθηκαν θετικοί ακόμα δύο ακόμη αλλοδαποί.

Ταυτόχρονα, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μετέβη στο κρουαζιερόπλοιο για να κάνει ιατρικό τεστ σε όλο το πλήρωμα. Ελήφθησαν μέτρα για τις συνθήκες διαμονής του πληρώματος, το οποίο αποτελείται από 382 άτομα διαφόρων εθνικοτήτων.

Συγκεκριμένα, στο πλοίο υπάρχουν 36 Έλληνες, 150 Τούρκοι, 82 Ουκρανοί, 83 Ινδονήσιοι και επιβάτες από Βουλγαρία, Καζακστάν.

Νωρίτερα, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε ότι 20 άτομα έχουν βρεθεί θετικά στον ιό στο «Ελ Βενιζέλος», που αφορούν επιδημική έξαρση κρουσμάτων σε πλήρωμα κρουαζιερόπλοιου.

Δείτε επίσης