Ελλάδα

Σύψας: «Έρχονται δύσκολες ημέρες μπροστά μας»

«Η επιδημία στην Ελλάδα είναι απρόβλεπτη» τόνισε ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής ειδικών του υπουργείου Υγείας

κορωνοϊός 4

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής ειδικών του υπουργείου Υγείας Νίκος Σύψας, τόνισε: «Είμαστε ακόμα ούτε στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου, έχουμε πολύ δρόμο και να χτυπήσουμε ξύλο μπορεί να έχουμε και παράταση».

«Έρχονται δύσκολες ημέρες μπροστά μας και να μην κάνουμε από τώρα καθησυχαστικές δηλώσεις» πρόσθεσε ο κ. Σύψας τονίζοντας ότι «η επιδημία στην Ελλάδα είναι απρόβλεπτη».

«Εδώ πέρα παίζονται όλα, πρέπει να είμαστε όλοι απόλυτα προσεκτικοί, να επικεντρωθούμε σε αυτό που πρέπει να κάνουμε. Το μεγάλο παιχνίδι που παίζεται ειναι να αντέξει το σύστημα υγείας την κορύφωση που έρχεται» πρόσθεσε ο κ. Σύψας.

«Πρέπει να μας φτάσουν οι ΜΕΘ που έχουμε. Ακόμα και οι λίγοι που προκαλούν διασπορά κάνουν μεγάλη ζημιά. Αυτό που γίνεται στις λαϊκές ή στις τράπεζες δείχνει ότι έχουμε διασπορά. Δεν χρειάζεται καμία χαλάρωση, είμαστε ακομα στην αρχή» συμπλήρωσε.

Όπως υπενθύμισε, μάλιστα, «και στην Ιταλία είχαν ομαλή καμπή και από τις 26 Φεβρουαρίου ξεκίνησε η ραγδαία αύξηση».

Ερωτηθείς, τέλος, για τα μέτρα και το πότε θα υπάρξει χαλάρωσή τους αρχικά παρατήρησε ότι θα εξεταστεί για ένα-ένα η άρση τους προσθέτοντας ότι «ναι μεν έχουν αποδώσει μέχρι στιγμής αλλά δεν έχει τελειώσει τίποτα, δεν έχουμε ξεμπερδέψει».

Δείτε επίσης