Σαν Σήμερα

Σε δίκη παραπέμπονται 10 άτομα για τον βιασμό των δύο αδελφών στα Πετράλωνα

Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθήνας στέλνει στο εδώλιο τον πατέρα και τα υπόλοιπα πρόσωπα που καταγγέλλουν μία 22χρονη και ο 17χρονος αδελφός της

Σε δίκη παραπέμπονται 10 άτομα για τον βιασμό των δύο αδελφών στα Πετράλωνα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Δικαστικές εξελίξεις υπάρχουν στην υπόθεση των καταγγελιών μιας 22χρφονης και του 17χρονου αδελφού της σχετικά με την κακοποίηση που βίωναν μέσα στο σπίτι τους στα Πετράλωνα.

Συγκεκριμενα, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθήνας με βούλευμά του παραπέμπει σε δίκη συνολικά 10 άτομα.

Το Δικαστικό Συμβούλιο, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, στέλνει στο σκαμνί τον πατέρα των παιδιών, την σύντροφό του την περίοδο των καταγγελλόμενων βιασμών και κακοποιητικών συμπεριφορών, τον θείο και τους 7 «φίλους» του πατέρα , που είχαν καταγγέλλει τα παιδιά για συμμετοχή τους στον “εφιάλτη” που ζούσαν και είχαν εντοπιστεί από την αστυνομία.

Το χρονικό της υπόθεσης

Μεταξύ των 10 κατηγορουμένων είναι ο πατέρας των παιδιών, ο αδελφός του πατέρα, αλλοδαποί άνδρες, δύο Ελληνίδες και μία αλλοδαπή γυναίκα.

Εκτός, ειδικότερα, από τον πατέρα και τον θείο, κατηγορούνται η σύντροφος και υπάλληλος του πατέρα, ένα φιλικό ζευγάρι, δύο φίλοι του πατέρα, μια ακόμη γυναίκα και δύο υπάλληλοί του.

Οι κατηγορίες για τις οποίες παραπέμπονται να δικαστούν είναι: βιασμός από κοινού και κατά μόνας κατ’ εξακολούθηση, γενετήσιες πράξεις με ανήλικους που δεν έχουν συμπληρώσει τα 12 έτη και που έχουν συμπληρώσει τα 12 αλλά όχι τα 14 έτη από κοινού και κατά μόνας κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, κατάχρηση ανηλίκου από κοινού και κατά μόνας κατ’ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο βιασμός αφορά στο αγόρι της οικογένειας (17χρονο σήμερα) και η πράξη φέρεται να τελέστηκε το διάστημα, από το καλοκαίρι του 2012 έως το 2016, στο σπίτι της οικογένειας. Ως δράστες φέρονται να είναι ο πατέρας και ο θείος του παιδιού, που είναι αδελφός του πατέρα του.

Η κατηγορία για τις γενετήσιες πράξεις, αφορά σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο την 22χρονη σήμερα κόρη της οικογένειας όσο και την 11χρονη αδελφή της. Οι φρικτές αυτές πράξεις φέρονται, σύμφωνα με τις καταγγελίες, να τελέστηκαν το χρονικό διάστημα από το 2008 έως το 2012, στο σπίτι της οικογένειας, σε άλλο σπίτι στην Καλλιθέα, σε ένα αυτοκίνητο και έναν παιδότοπο. Δράστες φέρονται ο πατέρας των παιδιών και ένα ανδρόγυνο.

Η τρίτη κατηγορία, περί κατάχρησης ανηλίκου, αφορά στο 11χρονο σήμερα κοριτσάκι της οικογένειας. Και αυτό το αδίκημα φέρεται να τελέστηκε στο σπίτι όπου διέμενε η οικογένεια, από τρεις γυναίκες που είχαν αναλάβει την ευθύνη για την φροντίδα και την φύλαξη του παιδιού, ενώ η μητέρα του έλειπε από το σπίτι. Οι δύο εκ των κατηγορουμένων είναι Ελληνίδες και η μία αλλοδαπή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη δικογραφία φέρονται να περιλαμβάνονται αντικρουόμενες ψυχιατρικές πραγματογνωμοσύνες στα παιδιά, για το αν έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.

Ο φάκελος στο Τμήμα Ανηλίκων με τις πραγματογνωμοσύνες, είναι τεράστιος, ενώ να σημειωθεί ότι οι γονείς δεν προσήλθαν ποτέ για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Δείτε επίσης