Γυναίκα

Διακοπές: Τι να βάλεις στη βαλίτσα σου χωρίς να χρειαστεί να καθίσεις επάνω για να… κλείσει

Ετοιμάζεσαι για διακοπές κι αρχίζεις την προετοιμασία της βαλίτσας σου; Δες χρήσιμες συμβουλές

Διακοπές: Τι να βάλεις στη βαλίτσα σου χωρίς να χρειαστεί να καθίσεις επάνω για να… κλείσει
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Πάρε μαζί σου τ' απαραίτητα. Και σ' αυτά δεν περιλαμβάνονται 20 μαγιό, 20 καπέλα και 30 παρεό! Γιατί ξέρεις, κάθε χρόνο το βλέπεις άλλωστε, ότι τα γυρνάς όλα πίσω, αφού χρησιμοποιείς... ούτε τα μισά!

Είναι κάποια πράγματα που πρέπει απαραίτητα να έχεις μαζί σου, είτε στη βαλίτσα είτε στη χειραποσκευή σου. Είτε μιλάμε για διακοπές στο χωριό ή σε ένα Ελληνικό νησί, είτε σε κάποιον προορισμό του εξωτερικού, κάποια πράγματα δεν μπορούν να λείπουν από τη λίστα με αυτά που θα πάρεις μαζί. Έχουμε και λέμε:

Αντιηλιακό
Όπου και να πας (εντός ή εκτός Ελλάδος, στη θάλασσα ή στο βουνό), το αντιηλιακό δεν μπορεί να λείπει από καμία βαλίτσα.

Γυαλιά ηλίου & καπέλο
Ομοίως με το αντιηλιακό, δεν μπορούν να λείπουν από τις αποσκευές σου ένα καπέλο και ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου.

Ομπρέλα
Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις που μπορεί να σε πετύχει μία ξαφνική Αυγουστιάτικη μπόρα. Οπότε μία μικρή σπαστή ομπρέλα πρέπει πάντα να είναι στις αποσκευές σου.

Φούτερ/τζιν μπουφάν
Σύμφωνοι, πας διακοπές τον Αύγουστο οπότε το βράδυ η θερμοκρασία είναι αρκετά ζεστή ώστε και ένα t-shirt να σε καλύπτει. Πότέ δεν ξέρεις όμως τι μπορεί να προκύψει. Καλύτερα να το έχεις μαζί σου και ας μην το χρειαστείς ποτέ, παρά να το χρειάζεσαι και να μην το έχεις (το φούτερ ή το τζιν μπουφάν συστύνεται ανεπιφύλακτα αν σκοπεύεις να ταξιδέψεις εκτός Ελλάδος, σε μέρος που δεν ξέρεις τι καιρικές συνθήκες θα αντιμετωπίσεις).

Αθλητικά παπούτσια
Θα σου φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα αν σκοπεύεις να περπατήσεις πολύ εκεί που θα πας.

Φάρμακα
Το θέμα είναι ιδιαίτερο και αρκετά σοβαρό οπότε δεν θα ήθελα να σου πω κάτι, καθώς δεν είμαι επαγγελματίας του χώρου της υγείας. Ωστόσο θεωρώ απαραίτητο να έχεις μαζί σου πάντα κάποιο παυσίπονο και δραμαμίνες (αν το ταξίδι με το όποιο μέσο σε ζαλίζει). Από εκεί και πέρα, για οτιδήποτε άλλο πρέπει να συμβουλευθείς το γιατρό σου, τόσο για το τι να πάρεις όσο και για τις ακριβείς δοσολογίες.

Σπρέϊ για τα κουνούπια
Ασχέτως αν θα πας στη θάλασσα ή στο βουνό, ένα τέτοιο σπρεϊ είναι πάντα απαραίτητο.

Αντισηπτικό & μάσκες
Χωρίς ιδιαίτερα σχόλια. Απλώς έχε στο νου σου το μέγεθος της συσκευασίας στην οποία θα βάλεις το αντισηπτικό, αν ταξιδεύεις με αεροπλάνο και αποφασίσεις να το κουβαλάς στην τσάντα σου. (στις πτήσεις της Aegean Airlines, το όριο είναι 100ml/συσκευασία).

Φορτιστής κινητού

2ο κλειδί αυτοκινήτου
Αν στις διακοπές έχεις μαζί και το ΙΧ σου, τότε καλό είναι να έχεις μαζί και 2ο κλειδί (αχρείαστο να είναι)

Κι ΕΛΑΧΙΣΤΑ ρούχα!!!

Καλές διακοπές!!!

Δείτε επίσης