Γυναίκα

Επιστροφή στη ρουτίνα: Tips για αποτοξίνωση

Λίγες ημέρες απομένουν - τουλάχιστον ημερολογιακά - μέχρι τη λήξη του καλοκαιριού κι εμείς προετοιμαζόμαστε πυρετωδώς για τη νέα φθινοπωρινή σεζόν, πιο λαμπερές από ποτέ

Επιστροφή στη ρουτίνα: Tips για αποτοξίνωση
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Το καλοκαίρι σε λίγο ολοκληρώνει τον κύκλο του και εμείς προετοιμαζόμαστε πυρετωδώς για την καινούργια φθινοπωρινή σεζόν που σιγά σιγά ανατέλλει. Το πρώτο πράγμα λοιπόν που μας έρχεται στο μυαλό είναι η αποτοξίνωση! Detox τώρα!

Συνήθως αυτό συνεπάγεται να ακολουθούμε μια συγκεκριμένη δίαιτα ή να χρησιμοποιούμε ειδικά προϊόντα που ισχυρίζονται ότι απαλλάσσουν το σώμα μας από τις τοξίνες, βελτιώνοντας έτσι την υγεία και προάγοντας την απώλεια βάρους. Ωστόσο, πέραν της φροντίδας του σώματος οφείλουμε να αποτοξινώσουμε και την επιδερμίδα του προσώπου μας!

Παρακάτω δίνονται ορισμένοι τρόποι Detox που θα σας βοηθήσουν να αναζωογονήσετε το σύστημα του οργανισμού σας και να λάμψετε από μέσα προς τα έξω!
1. Περιορίστε το αλκοόλ
Ο περιορισμός ή η πλήρης αποχή από το αλκοόλ είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να διατηρήσετε ισχυρό το σύστημα αποτοξίνωσης του σώματός σας. Οι υγειονομικές αρχές συνιστούν περιορισμό της πρόσληψης αλκοόλ σε ένα ποτό την ημέρα για τις γυναίκες και δύο για τους άνδρες. Ενώ οι μελέτες παρατήρησης έχουν δείξει ότι η χαμηλή έως μέτρια κατανάλωση αλκοόλ ωφελεί την υγεία της καρδιάς, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα υγείας, όπως για παράδειγμα μπορεί να βλάψει σοβαρά τη λειτουργία του ήπατος προκαλώντας συσσώρευση λίπους, φλεγμονή και ουλές.

Διαβάστε περισσότερα στο Hernews.gr

Δείτε επίσης