Γυναίκα

2ο διεθνές συνέδριο της Vogue Greece: Η μόδα είναι πολιτισμός

Σημαντικές παρουσίες στο 2ο συνέδριο της Vogue Greece με την Anna Wintour να στέλνει το δικό της μήνυμα

2ο διεθνές συνέδριο της Vogue Greece: Η μόδα είναι πολιτισμός
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Είναι αντανάκλαση της κοινωνίας που αλλάζει είπε μεταξύ άλλων ο χειμαρρώδης Jean Paul Gaultier στο δεύτερο διεθνές συνέδριο που διοργάνωσε χθες η Vogue Greece.

Στην Αθήνα και το Μέγαρο Μουσικής βρέθηκαν μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας μόδας αλλά και άνθρωποι του κινηματογράφου και του ακτιβισμού, για να συζητήσουν την εξέλιξη του fashion industry και των luxury brands στην εποχή που διανύουμε.

2o διεθνές συνέδριο της Vogue Greece

Με την Anna Wintour να στέλνει το μήνυμα της μέσα από βίντεο, επισημαίνοντας ότι μετά την πανδημία, τις παγκόσμιες εξελίξεις, τον πόλεμο στην Ουκρανία, και τώρα την ενεργειακή κρίση, πολλά έχουν αλλάξει, όμως αυτό που παραμένει ίδιο είναι η συμβουλή να παραμένουμε σταθεροί σ' αυτό που πιστεύουμε, ξεκίνησε ένας πολύ ενδιαφέρον διάλογος με σπουδαίους ανθρώπους της μόδας να καταθέτουν τις απόψεις τους για το από εδώ και πέρα.

2o διεθνές συνέδριο της Vogue Greece

Πρώτο θέμα στη χθεσινή ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση, ο ρόλος των NFT s στη μόδα που τα τελευταία χρόνια δείχνουν να αποτελούν επιλογή όλο και περισσότερων luxury brands. Η Dr. Giovanna Graziosi Casimiro, Metaverse producer στο Decentraland Foundation και Head of Metaverse Fashion Week, τόνισε ότι η virtual πραγματικότητα στη μόδα δίνει την δυνατότητα να είναι προσβάσιμη σε όλους, είναι μια καινούργια μορφή επικοινωνίας με την οποία κοιτώντας έξω από τα όρια, κάνεις την έρευνα σου μέσα από την οθόνη.

2o διεθνές συνέδριο της Vogue Greece

Το επόμενο θέμα που συζητήθηκε ήταν το θέμα της βιωσιμότητας με επικεφαλής την Fanny Moisant, συνιδρύτρια και πρόεδρο της μεγαλύτερης εταιρίας μεταχειρισμένων ειδών πολυτέλειας Vestiaire Collective. Η επιχειρηματίας είπε ότι δημιούργησε την εταιρία της όταν συνειδητοποίησε την ανάγκη του πλανήτη για περιορισμό της υπερκατανάλωσης. Επειδή τα περισσότερα υλικά προέρχονται από τη φύση, το οικοσύστημα ζητάει να καταναλώνουμε λιγότερο. Μεταπουλώντας τα ήδη κατασκευασμένα καταναλώνουμε λιγότερο.

2o διεθνές συνέδριο της Vogue Greece

Διακεκριμένοι Έλληνες σχεδιαστές που κάνουν καριέρα στο διεθνές fashion industry ανέβηκαν αμέσως μετά στη σκηνή του Μεγάρου. Ανάμεσα τους η Ελβίρα Παναγιωτοπούλου, σχεδιάστρια παπουτσιών για τους οίκους Off White και Alanui , ο Σταύρος Καρέλης ιδρυτής του Machine A , στο Λονδίνο και τη Σαγκάη, συμβούλεψαν τη νέα γενιά τη σημασία του να προχωρά ακάθεκτη σε αυτό που αγαπά και να πιστεύει στο όραμα της. Μόνο έτσι μπορεί να έρθει η αλλαγή. Ανάμεσα στο κοινό που παρακολούθησε το χθεσινό Change Makers, The Road Ahead, ήταν φοιτητές και νέα παιδιά που μάλιστα είχαν τη δυνατότητα να θέσουν τα δικά τους ερωτήματα στους ομιλητές.

2o διεθνές συνέδριο της Vogue Greece

Η Sarah Rafferty, γνωστή ηθοποιός της σειράς Suits και ακτιβίστρια μίλησε για τον ρόλο των γυναικών στην εποχή μας και το πως το ντύσιμο μίας γυναίκας μπορεί να διαμορφώσει τον χαρακτήρα της, τη δυναμική της και τον τρόπο που την αντιμετωπίζει ο κόσμος.

2o διεθνές συνέδριο της Vogue Greece

Ο διάσημος για τις κόκκινες σόλες του, σχεδιαστής παπουτσιών Christian Louboutin, είχε ένα γόνιμο διάλογο με τον δικό μας καλλιτέχνη Κωνσταντίνο Κακανιά με αφορμή τη συνεργασία τους σε μία συλλογή με απόλυτα ελληνική έμπνευση.

2o διεθνές συνέδριο της Vogue Greece

Ο γνωστός σχεδιαστής εξήγησε πόσο σημαντικές είναι οι συνεργασίες στην εποχή μας, γιατί οι δημιουργικοί άνθρωποι πρέπει να αλληλοσυμπληρώνονται, και μετέφερε το μήνυμα ότι η δημιουργικότητα δεν βρίσκεται μέσα στο κουτί αλλά παντού, γι' αυτό και πρέπει να την κυνηγάμε.

2o διεθνές συνέδριο της Vogue Greece

Ο πάντα διαχυτικός JPG τόνισε για μία ακόμη φορά την αγάπη του για την Ελλάδα, πόσο μεγάλη πηγή έμπνευσης ήταν για την καριέρα του και τόνισε ότι ο κόσμος έχει ανάγκη από αλλαγές. Στην δύσκολη εποχή που ζούμε με τις συνεχείς ανατροπές, ο κόσμος έχει ανάγκη να πιαστεί από κάτι καινούργιο και να πιστέψει σ αυτό. Και αυτό ισχύει και για τον χώρο της μόδας.

Τελευταίος προσκεκλημένος της χθεσινής εκδήλωσης, ο creative director του οίκου Balmain που μίλησε πολύ ανθρώπινα για την ζωή του, για την μεγάλη απόφαση να αναλάβει στα 24 του χρόνια την αναβίωση του οίκου και τον σεβασμό που έχει για το έργο που έφτιαξε.

Μεγάλος υποστηρικτής των social media, θεωρεί ότι είναι ένας καινούργιος κόσμος που μπορεί να είναι πολύ χρήσιμος και επικοινωνιακός . Μάλιστα δεν δίστασε να τραβήξει βίντεο με το κινητό του την κατάμεστη από το ελληνικό κοινό αίθουσα του Μεγάρου να τον χειροκροτούν στο τέλος της ομιλίας του.

Δείτε επίσης