Γυναίκα

Τα σημεία στο δέρμα μας που γερνούν πιο γρήγορα

Στα μάτια, τα χέρια και τον λαιμό κάνουν την εμφάνισή τους οι ρυτίδες πιο γρήγορα από τα άλλα σημεία του σώματός μας

Δέρμα, Ρυτίδες,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Κάποια σημεία στο δέρμα μας γερνούν γρηγορότερα από τα υπόλοιπα και αυτό σημαίνει πως χρειάζεται να εστιάζουμε περισσότερο σε αυτά καθώς μεγαλώνουμε.

Οι ρυτίδες είναι ένα απολύτως φυσιολογικό αποτέλεσμα της γήρανσης από το οποίο δεν εξαιρείται κανείς με κάποιες περιοχές όμως να είναι πιο επιρρεπείς από τις υπόλοιπες.

Μάτια
Όπου το δέρμα μας είναι πιο λεπτό οι ρυτίδες αναπτύσσονται πιο γρήγορα. Ένα λοιπόν από τα σημεία όπου το δέρμα μας είναι πιο ευαίσθητο είναι γύρω από τα μάτια. Επίσης κάνουμε αρκετές εκφράσεις με τα μάτια μας άρα ο σχηματισμός ρυτίδων είναι ευκολότερος. Είναι καλό να χρησιμοποιούμε προϊόντα περιποίησης ειδικά σχεδιασμένα για την περιοχή με φόρμουλες ασφαλείς για τα μάτια, υποαλλεργικές και χωρίς άρωμα.

Χέρια
Τα χέρια μας εκτίθενται σε πολλούς περιβαλλοντικούς και επιθετικούς παράγοντες έτσι αναπτύσσουν σημάδια γήρανσης αρκετά σύντομα. Τα μεταβιοτικά είναι συστατικά που υποστηρίζουν την επιδερμική λειτουργία, διευκολύνουν τη φλεγμονή, εξισορροπούν το μικροβίωμα και βοηθούν στην αντιμετώπιση των σημαδιών γήρανσης. Επίσης το αντιοξειδωτικό στοιχείο Q10 ενισχύει την κυτταρική ενέργεια, καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες και επιβραδύνει το σχηματισμό λεπτών γραμμών.

Λαιμός
Ο λαιμός είναι μια απαιτητική περιοχή καθώς είναι εξαιρετικά ευαίσθητος. Προϊόντα φροντίδας με χαμηλή δόση ρετινόλης, κεραμίδια ή πεπτίδια είναι αυτά που πρέπει να εφαρμόζουμε και φυσικά να μη ξεχνάμε ποτέ την αντηλιακή μας.

Πηγή: roulastamatopoulou.com

Δείτε επίσης