Γυναίκα

Η σωστή φροντίδα για χέρια με ξηρότητα

Κάποιες συνήθειές μας σίγουρα δε βοηθούν στην ενυδάτωση των χεριών μας

Χέρια, Ενυδάτωση χεριών, Φροντίδα χεριών
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Το φθινόπωρο και το χειμώνα συχνά αντιμετωπίζουμε ξηρότητα στα χέρια και υπάρχουν φορές που ακόμα και η πιο πλούσια ενυδατική κρέμα φαίνεται πως δεν μπορεί να μας βοηθήσει.

Σίγουρα ο τύπος του δέρματος παίζει ένα βασικό ρόλο όμως ίσως να υπάρχουν και κάποιες συνήθειες που δε βοηθούν την κατάσταση.

«Σκληρά» σαπούνια
Τα περισσότερα σαπούνια περιέχουν θειϊκά άλατα τα οποία διαταράσσουν το μικροβίωμα, επηρεάζουν τον επιδερμικό φραγμό και μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονή. Όλο και περισσότερα brands αρχίζουν σιγά σιγά να απομακρύνουν το συγκεκριμένο συστατικό από τα προϊόντα τους και να δημιουργούν συνθέσεις με ήπια καθαριστικά συστατικά. Είναι λοιπόν καλό να επιλέγουμε τέτοιου είδους προϊόντα για τα χέρια ή προϊόντα με ουσίες φυτικής προέλευσης.

Δεν βάζεις αντηλιακό στα χέρια
Γνωρίζεις καλά πως πρέπει να φοράς αντηλιακό στο πρόσωπο όλο το χρόνο αν όμως τα χέρια σου τείνουν να είναι ξηρά χρειάζεται να προστατεύεις και αυτά. Το αντηλιακό μπορεί να προστατεύσει από τη ξηρότητα, τις φλεγμονές, την πρόωρη γήρανση αλλά και οτιδήποτε άλλο προκύπτει από την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο.

Διαβάστε περισσότερα στο roulastamatopoulou.com

Δείτε επίσης