Κόσμος

«Το ΝΑΤΟ κάνει λάθος» απαντά… επιθετικά το Κρεμλίνο για τα στρατεύματα στα σύνορα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ ισχυρίστηκαν ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι η Μόσχα αποσύρει ορισμένα από τα στρατεύματά της από τα ουκρανικά σύνορα

«Το ΝΑΤΟ κάνει λάθος» απαντά… επιθετικά το Κρεμλίνο για τα στρατεύματα στα σύνορα

Σε επιθετικό τόνο ήρθε η απάντηση της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ, που νωρίτερα την Τετάρτη κάλεσε εκ νέου τη Μόσχα να αποδείξει ότι επιθυμεί την αποκλιμάκωση της έντασης με την Ουκρανία, αποσύροντας τα στρατεύματά της, τονίζοντας ως έχουν αυξηθεί οι δυνάμεις γύρω από τα σύνορα.

Νωρίτερα σήμερα, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ ισχυρίστηκαν ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι η Μόσχα αποσύρει ορισμένα από τα στρατεύματά της από τα ουκρανικά σύνορα, ασχέτως αν η Μόσχα ανακοίνωσε μια τέτοια κίνηση, τονίζοντας τα στρατεύματα ολοκλήρωσαν τις στρατιωτικές ασκήσεις τους.

Ειδικότερα, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος σε χθεσινές δηλώσεις του προέτρεψε τη Μόσχα να αποδείξει ότι πράγματι αποσύρει τα στρατεύματά της, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Μένει να δούμε αν υπάρχει ρωσική αποχώρηση.. Αυτό που βλέπουμε είναι ότι έχει αυξηθεί ο αριθμός των στρατευμάτων και ότι περισσότερα στρατεύματα είναι καθ’ οδόν».

«Αν αρχίσουν πραγματικά να αποσύρουν δυνάμεις, αυτό είναι κάτι που θα χαιρετίσουμε… Πάντα μετακινούσαν δυνάμεις μπρος πίσω, άρα το να βλέπουμε κίνηση δυνάμεων, ή αρμάτων μάχης, δεν επιβεβαιώνει μια πραγματική απόσυρση», δήλωσε ο ίδιος.

Παράλληλα, δυσπιστία εξέφρασε η Δύση. «H Βρετανία δεν έχει δει μέχρι στιγμής αποδείξεις ότι η Ρωσία αποσύρει στρατεύματα από θέσεις κοντά στα ουκρανικά σύνορα», είπε νωρίτερα ο υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπεν Ουάλας.

Δείτε επίσης